Priveden muškarac koji je u Zagrebu pucao po kafiću u koji je bačena bomba

Priveden muškarac koji je u Zagrebu pucao po kafiću u koji je bačena bomba
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ZAGREBAČKA kriminalistička policija dovršila je istragu nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je prijetio 49-godišnjaku i doveo u opasnost živote sedam osoba u kafiću News Bar u kojem je prije dva tjedna aktivirana bomba.

Policija je priopćila da je 28-godišnjak 12. studenog oko 13:30 u kafiću News Bar u Ulici kneza Domagoja, nakon što se srušio s visokog barskog stolca, pao a potom i ustao, uputio se do dijela kafića u kojem je bio 49-godišnjak i koji se u tom trenutku nalazio u društvu poznanika, bez ikakvog povoda počeo vikati.

Prvo je prijetio pištoljem

U jednom trenutku iz pojasa hlača izvadio je manji crni pištolj, počeo prijetiti oštećenom, nakon upućenih prijetnji ponovno usmjerio pištolj u smjeru oštećenog te ga istjerao kroz stražnja vrata na terasu lokala i ponovo zaprijetio.

U tom trenutku je do njih došao konobar kafića koji je spriječio daljnji sukob i uspio primiriti osumnjičenog, dok se oštećeni zbog straha za vlastiti život udaljio s mjesta događaja.

Zatim je ispalio hitac u vrata

Nakon toga, osumnjičeni se vratio u unutrašnjost kafića, nastavio vikati i galamiti te u jednom trenutku u ruci držeći pištolj prišao stražnjim vratima, te u staklo vrata ispalio jedan hitac čime je doveo u opasnost živote konobara i šestero gostiju, a nakon čega se udaljio iz kafića.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

U istom kafiću je prije dva tjedna eksplodirala bomba

Još uvijek nepoznati počinitelj prije dva tjedna u istom kafiću aktivirao je improviziranu eksplozivnu napravu uslijed čega je oštećeno nekoliko stakala na stanovima i poslovnim objektima.

Oštećeni su i parkirani Mercedes 220D zagrebačkih registracija kojeg koristi 35-godišnjakinja, Opel Corsa u vlasništvu 41-godišnjaka i Suzuki Splash u vlasništvu 53-godišnjaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara