Priveden policajac zbog sumnje u oružane pljačke i teške krađe

POLICIJSKI službenik zaposlen u crikveničkoj policijskoj postaji, koji se nalazi na dugotrajnom bolovanju, danas je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci zbog sumnje u počinjenje više oružanih pljački i teških krađa, izvijestila je Policijska uprava primorskogoranska.

Uz tog 36-godišnjeg policijskog službenika priveden je i drugi osumnjičeni sudionik tih kaznenih djela, nezaposleni 51-godišnjak. Obojici je mjesto stanovanja na području Crikvenice.

Policijski službenik na bolovanju je od travnja ove godine, a u tijeku je postupak ocjene njegove radne sposobnosti pred ovlaštenim medicinskim vještakom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Protiv njega je, inače, već ranije pokrenuto više stegovnih postupaka zbog povreda stege u policiji. Zaposlen je u MUP-u od 1986. godine, kaže se u priopćenju.

Njih dvojicu sumnjiči se za razbojstvo uz prijetnju revolverom u benzinskoj postaji "Medo trade" iznad Klenovice, na magistralnoj cesti između Senja i Novog Vinodolskog, počinjeno 18. studenoga.

Maskirani počinitelj ukrao je od zaposlenika te postaje novčanik s 2700 kuna i mobitel, te bežični telefonski i faks uređaj. Policijskom kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da su njih dvojica počinila to djelo.

U nastavku kriminalističke obrade utvrđena je osnovana sumnja da su oni počnili istovrsno kazneno djelo u istoj postaji 12. studenoga kada su odnijeli 3100 kuna, te da su dva puta, 2. i 10. studenoga, provalili u caffe bar "Speed" u Crikvenici, odakle su ukupno odnijeli 8750 kuna, dvije boce piva i fotoaparat, izvijestila je PU primorsko-goranska.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara