Njemačka policija privela šestoricu Sirijaca: "Pripremali su napad oružjem ili eksplozivom"

Njemačka policija privela šestoricu Sirijaca: "Pripremali su napad oružjem ili eksplozivom"
Foto: Hina
 
ŠEST sirijskih tražitelja azila, pripadnika Islamske države osumnjičenih za pripremu napada u Njemačkoj, privedeno je u utorak u nekoliko gradova, objavilo je pravosuđe.
 
Do uhićenja je došlo rano u utorak u premetačinama provedenima istodobno u osam stanova u četiri grada: Kasselu, Hanoveru, Essenu i Leipzigu, piše u priopćenju tužiteljstvo Frankfurta.
 
"Pripremali su napad na javnu metu oružjem ili eksplozivom"
 
Šest muškaraca, Sirijaca u dobi od 20 do 28 godina, osumnjičeno je "da su pripremali napad na javnu metu u Njemačkoj oružjem ili eksplozivom", po priopćenju tužiteljstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prema sadašnjim elementima istrage, "planiranje napada još nije dovršeno", ističe tužiteljstvo, koje ne navodi je li u premetačinama zaplijenjeno oružje ili eksploziv. U operacijama je sudjelovalo 500 policajaca.
 
Šest osumnjičenih stiglo je u zemlju između prosinca 2014. i rujna 2015., usred izbjegličke krize. Njemačka je prihvatila oko 1,2 milijuna osoba od 2015. Ured tužitelja nije želio otkriti jesu li im odobreni zahtjevi za azilom.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz događaje u Njemačkoj, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Njemačka. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara