Privremena regulacija prometa na pruzi Sesvete-Dugo Selo-Križevci

ZBOG nastavka radova na kapitalnom remontu pružne dionice između Dugoga Sela i Vrbovca bit će prekinut željeznički putnički prijevoz između kolodvora Dugo Selo i Križevci od subote, 17. svibnja, do petka, 27. lipnja, a putnike će voziti autobusi između Sesveta i Križevaca te između Dugog Sela i Križevaca, izvijestile su danas Hrvatske željeznice (HŽ).

Zbog nove privremene regulacije prometa brzih i lokalnih putnički vlakova između Zagreba i Križevaca očekuju se znatna kašnjenja vlakova, oko 60 minuta.

Tako će vlak "Venecija" koji vozi na relaciji Venecija-Zagreb-Budimpešta i obrnuto, umjesto preko Koprivnice i Botova voziti preko Varaždina i Kotoribe, a u dolasku iz Budimpešte u Zagreb svaki dan kasnit će oko 70 minuta.

Ostali brzi vlakovi između Zagreba i Križevaca vozit će do kolodvora Sesvete. U kolodvoru Sesvete putnici će presjedati u autobuse koji će ih prevoziti između kolodvora Sesvete i kolodvora Križevci i obrnuto.

Putnici lokalnih putničkih vlakova između Zagreba i Vrbovca, odnosno Zagreba i Križevaca od 17. svibnja do 27. lipnja 2003. bit će autobusima prevoženi između kolodvora Dugo Selo i kolodvora Križevci. Putnici brzih vlakova koji bi trebali putovati do Dugog Sela, u Sesvetama mogu presjedati na lokalne vlakove do Dugog Sela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezonski vlak između Osijeka i Rijeke počet će voziti tek u petak 27. lipnja, umjesto predviđenog 20. lipnja a do tad će voziti samo na relaciji Zagreb-Rijeka. Direktni vagoni na relaciji Osijek-Split počet će voziti od 27/28. lipnja umjesto predviđenoga 13/14. lipnja.

U prigradskom željezničkom prometu između 40-satnih "zatvora", a svih pedesetak teretnih vlakova koji voze u to vrijeme bit će prevezeno.

U tom razdoblju izvest će se glavni radovi na remontu, a dopunski radovi bit će izvedeni poslije. Svi radovi trebali bi biti gotovi do listopada, kada će vlakovi tom dionicom voziti brzinom 140 km na sat, stoji u priopćenju HŽ-a.

(Hina) pp ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara