Žena priznala da su otvorili obrt samo da bi tražili poticaje. Sad je u problemu

Žena priznala da su otvorili obrt samo da bi tražili poticaje. Sad je u problemu
Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL, Facebook

U FACEBOOK grupi "Paušal - pitanja i odgovori iz prakse" jedna je žena zatražila pomoć jer su, priznala je, ona i suprug otvorili obrte samo da bi mogli aplicirati na mjeru 6.2.1. kojom se može dobiti bespovratna potpora u iznosu od 50.000 eura, a odnosi se na ulaganje u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Sad su u problemu jer im je došlo rješenje kojim moraju platiti 10 tisuća kuna pa pita može li kako smanjiti taj dug ili tražiti mjeru za zadržavanje radnih mjesta.

"Molim vas pomoć. Naime suprug i ja smo otvorili obrte da bismo mogli aplicirati na mjeru 6.2.1. To smo otvorili kao paušal obrt čišćenja. U međuvremenu smo bili u radnom odnosu. On je imao prometnu i kako je bio na ugovoru na određeno ostao je bez posla.

Sad nam je došlo rješenje na 10. tis kuna doprinosa poreza i mirovinskog", piše ona te pojašnjava: "Nismo znali da on prestankom ugovora u toj firmi postaje punopravni član tog obrta pošto je paušal i otvoren je sa svrhom prijave na natječaj a ne baš da radi."

Na kraju pita: "Da li možemo smanjiti taj dug ili tražiti ovu mjeru za zadržavanje radnih mjesta ili?

"Molim pomoć s obzirom da se mi baš ne razumijemo u te zakone i drugo", zadnja je rečenica ovog posta koji je na kraju izbrisan.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara