Priznanjem 48 ubojstava Amerikanac postao jedan od najopakijih ubojica u povijesti SAD-a

Priznanjem 48 ubojstava Amerikanac postao jedan od najopakijih ubojica u povijesti SAD-a

MUŠKARAC koji zbog ubojstva maloljetne djevojke služi doživotnu kaznu u zatvoru u Koloradu, izjavio je da je kriv za otprilike 48 ubojstava diljem zemlje koja je počinio u posljednja tri desetljeća.

53-godišnji Robert Charles Browne policiji je rekao da je ubojstva počinio od 1970. godine sve do 1995., kada je i uhićen. U četvrtak je na sudu priznao krivnju za ubojstvo još jedne djevojke 1987. godine.

Policija je do sada imala prilike čuti njegov detaljan opis šest ubojstava koje je počinio - tri u Louisiani, dva u Teksasu te jedno u Arkansasu.

"Može biti da pretjeruje, no nastavit ćemo slijediti tragove." - izjavio je šerif okruga El Paso, Terry Maketa.

Ukoliko se Brownove tvrdnje pokažu istinitima, on će postati jedan od ubojica s najvećim brojem žrtava u povijesti Sjedinjenih Država.

Brownova ubojstva započela su, kako tvrdi, ubojstvom vojnika u Južnoj Koreji 1970., no to još uvijek nije potvrđeno.

Browne se izjasnio krivim 1995. godine, za otmicu i ubojstvo 13-godišnje Heather Dawn Church iz Black Foresta, grada smještenog u blizini Colorado Springsa. Osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja. U četvrtak se izjasnio krivim za ubojstvo prvog stupnja, a žrtva je bila 15-godišnja Rocio Sperry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedam svetih djevica, pokopane jedna do druge, one manje vrijedne, razbacane su širom zemaljske kugle. Rezultat je 1 za vas, 48 za drugu stranu. Da odete do krajnje zone u bijelom Trans Amu, rezultat bi bio 9 naprema 48. To bi upotpunilo vašu sudsku sferu." - pomalo zbunjujućim riječima, koje više podsjećaju na poeziju, Browne je iz čista mira uputio vlasti na ostala ubojstva koja je navodno počinio.

Policija još uvijek ne zna što je ubojicu navelo na priznanje nemalog broja ostalih ubojstava.

Prema sudskoj dokumentaciji, Browne je svoje žrtve upoznavao u svakodnevnim situacijama - barovima, zgradama, kao i u trgovini u kojoj je radio. Pri ubojstvima Browne bi ili onesvijestio pijanu ženu koju je zavodio nakon čega bi ju ubio šiljkom za razbijanje leda, u drugim slučajevima uporabio bi sredstvo za ubijanje mrava kojim bi obuzdao žrtvu, pri čemu bi ju nakon toga ubio odvijačem.

Browne je odrastao kao najmlađe od devetero djece u sjevernoj Louisiani. Nakon što je odustao od srednje škole, u razdoblju od 1969. do 1976. služio je u vojsci iz koje je nečasno otpušten zbog konzumiranja droge.

Ženio se šest puta, i kako vlasti kažu, sve su njegove bivše supruge žive.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara