Problemi sa župnikom u Solinu: "Ne možeš parkirati jer nisi vjenčan u crkvi"

Problemi sa župnikom u Solinu: "Ne možeš parkirati jer nisi vjenčan u crkvi"

Foto: Index

SOLINJANIN Matej Knez požalio nam se kako već dugi niz godina ima problema sa svojim susjedom Antom Matešanom, župnikom u Ninčevićima. Jedino njemu brani pakiranje na dva parkinga kraj crkve. Svi mogu, samo Matej ne.

Problemi su, tvrdi mladi Solinjanin, eskalirali u posljednje vrijeme jer mu se župnik pojavio i na poslu. Zbog čega, nije uspio doznati jer župnik ne želi komunicirati ni s njim, ni s njegovom obitelji. Pozivi policiji su učestali, najčešće je problem u kombiju kojeg Matej vozi, a kojeg župnik očito ne želi vidjeti u svom vidnom polju.

"Župnik meni ne da parkirati. Svi drugi mogu. Ne želi ni mene, ni roditelje primiti u Župni ured. Psihičko maltretiranje traje pet godina. Javljali smo se i Nadbiskupiji, ništa nije pomoglo. Policija je dolazila svaki dan radi mog kombija. Napisana mi je i kazna od 300 kuna za parkiranje, mada nema nikakvog znaka", kaže Matej. 

"Svi sve znaju, a nitko ništa ne želi poduzeti"

Župnik je, tvrdi, objasnio zbog čega brani parking.

"Meni osobno rekao je da ne mogu parkirati jer nisam vjenčan u crkvi. Tako mi je kazao. Koji je drugi razlog, ne znam. Bio mi je u firmi, hoće mi namjestiti otkaz. Mislim da je to prekršilo svaku mjeru i da ne priliči župniku da radi takve stvari. 

Nadbiskupija je digla ruke, nisu ništa poduzeli. Neko vrijeme se smirio, nakon toga ponovno po starom. Poslao sam tri, četiri maila, nikakav odgovor nisam dobio. Apsolutno nitko ništa nije napravio. Svi sve znaju, a nitko ne želi ništa poduzeti", kaže Matej. 

Nadbiskupija bez odgovora

U policiji su mu, tvrdi, nakon svega rekli da može parkirati i da nije u prekršaju.

Pokušali smo o ovom problemu čuti mišljenje župnika Matešana i Nadbiskupije.

"Kakav si ti novinar kada ne možeš skontati da su dva i dva četiri", bilo je sve što smo uspjeli čuti od Matešana. Nadbiskupija nije ništa odgovorila.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara