Pročitajte potresno svjedočenje Mare Tomašević

Pročitajte potresno svjedočenje Mare Tomašević
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NA SUDU u Slavonskom Brodu počelo je suđenje županu Alojzu Tomaševiću, bivšem HDZ-ovcu i još uvijek aktualnom županu požeško-slavonskom, za obiteljsko nasilje. Njega se tereti da je od listopada 2015. do listopada 2017. godine u obiteljskoj kući u više navrata zlostavljao suprugu. Terete ga i da ju je 2. listopada 2017. udarao rukama po glavi hvatajući je za vrat. Tomašević je u to vrijeme bio HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije.

>> Počelo suđenje Tomaševiću: "Dok me držao, njegova ljubavnica grebala me po licu"

Mara Tomašević, kao supruga, mogla je iskoristiti zakonsko pravo da ne svjedoči. No ipak je svjedočila.

Mara Tomašević je tako ispričala neke potresne detalje na suđenju koje je otvoreno za javnost. Naime, iako je odvjetnik njenog supruga tražio da se javnost udalji sa ovog slučaja, sudac je to odbio.

"Bilo je nasilja. Pogotovo u zadnje tri godine. Kad bi ga pitala gdje je bio, poslao bi me znate već gdje. Članovi obitelji to nisu vidjeli. Čuli su naše svađe, ali nisu vidjeli. Par puta imala sam razbijeno oko. U trudnoći, kada sam nosila kćer, gurao me po kući, skoro me ubio. Htio me i pregaziti i autom", rekla je Mara Tomašević na sudu, prenosi RTL.

Napala je i njegova ljubavnica

Sve se to, rekla je Tomašević, događalo radi preljuba. Njen je suprug, tvrdi, imao ljubavnicu.

"Nije me šamarao po licu da se ne bi tragovi vidjeli. Poplavilo bi tek nakon dva dana", kazala je Mara Tomašević.

Dodala je kako je na nju dizao i nož te prijetio da će je zaklati. Kazala je da i ona ima snimke.

"Ne morate tražiti autentičnost poruka jer točne su. Sve o čemu sam šutjela sad sam mu mogla reći", naglasila je.

Mara Tomašević kazala je i kako je njezin suprug dolazio u kuću u kojoj živi zadnjih nekoliko dana

"Vjerojatno je htio da sve povučem. Poslao mi je poruku da se pomirimo. Rekao mi je: 'Nemoj misliti da ja tebe nagovaram, došao sam popiti pivo sa sinom'", kazala je Mara Tomašević.

Vezano za preljub, ispričala je i kako ga je jedne noći sačekala ispred kuće njegove ljubavnice.

"Prišla sam automobilu kojim su došli on i ljubavnica. Htjela sam ih snimiti mobitelom. Dotična me izgrebala dok mi je on držao ruke. Kad sam krenula reći njezinim roditeljima što se događa između njih dvoje, tada me pokušao pregaziti automobilom", istaknula je.

Kazala je i kako su je mnogi nagovarali da ne prijavljuje supruga jer će mu uništiti karijeru.

Razbio joj oko, kaže

"Našla sam kod njega poveću svotu deviza i kad sam ga pitala kome to nosi (a išao je u Zagreb) i čime se bavi, razbio mi je oko", kazala je Mara Tomašević i dodala: "Ja sam se njega bojala cijeli život. Pa ima oružje u kući!"

Na pitanje odvjetnika obrane koliko ju je često suprug nazivao pogrdnim imenima, odgovorila je: "Kad god bih spomenula ljubavnicu. Nije bilo svaki dan. Nekad i dva puta mjesečno."

Priznala je da je i ona njega znala vrijeđati, ali da je to bilo u afektu.

"Godinu dana sam ga upozoravala da se rastanemo kad on već ima drugu. On se nije htio rastati. Željela sam to riješiti na miran način. Rekla sam mu: 'Ako ne budemo to riješili, ja ću te politički uništiti'", izjavila je.

Navela je i da je željela spasiti brak jer je "za nju brak svetinja". Imaju troje djece i osmero unučadi. Rekla je i da nema povjerenja u institucije jer njezin suprug ima političku moć. "Vidim što se događa u državi. Korupcija, mito na sve strane", ustvrdila je Mara Tomašević.

Na pitanje odvjetnika njezina supruga jesu li dijelili imovinu, odgovorila je: "Tražila sam da mi prepiše dio kuće jer sam se bojala, s obzirom da sam vidjela da sve ide krivim putem i da bih mogla ostati bez krova na glavom."

Tomašević je ranije kazao da se ne smatra krivim.

Mara Tomašević je nasilje prijavila policiji, a pisala je i vrhu HDZ-a i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću. Tomašević  je istupio iz HDZ-a do završetka sudskog postupka, no ostavku na dužnost župana nije želio podnijeti. Ona je u međuvremenu na Općinskom sudu u Požegi dala izjavu kojom povlači sve optužbe protiv supruga, no kako je postupak protiv njega pokrenut po službenoj dužnosti, suđenje se nije moglo zaustaviti.  S Općinskog suda u Požegi slučaj  je prabačen na slavonskobrodski Općinski sud.

Slijedeće ročište zakazano je za 16. i 17.siječanj 2019. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara