"Prodajem lažne tablice za sigurno ljetovanje u Lijepoj njihovoj"

SRPSKI biznismen ponosni je vlasnik najunosnijeg sezonskog obrta istočnog nam susjedstva. On naime, srpskim turistima iznajmljuje magnetne registarske tablice sa HR oznakom, kako bi im omogućio da bez straha krenu na ljetovanje u Lijepu našu.

Beogradski privatnik, koji je iz posve razumljivih razloga želio ostati anoniman, prodaju hrvatskih tablica (40 eura po komadu) oglašava u tamošnjim Halo oglasima, a biznis namjerava vrlo brzo proširiti i na područje Crne Gore.

"Sve je počelo tako što sam prošle godine, prilikom boravka na Hvaru, zatekao svoje vozilo s beogradskim tablicama potpuno razlupano. Žalio sam se policiji, oni su moj slučaj, koji je bio sličan stotinama drugih, ubilježili i na tome se sve završilo. Iako je to ovog ljeta postao jedan od najisplativijih poslova u Srbiji, to je moja originalna ideja. Prvo samo prodavao lažne splitske tablice, proizveo sam ih u ožujku ove godine." - kazao je dosjetljivi biznismen novinaru B92.

Tamošnja je javnost doduše podijeljena, pa dok neki s oduševljenjem prihvaćaju novi sigurnosni trend, drugi ne mogu vjerovati da tako nešto kod Hrvata zaista prolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam oglas u gradu i nisam mogao vjerovati. Netko pametan shvatio je kako dobro unovčiti nezavisnost iliti samostalnost ovih zemalja iznajmljujući CG i HR tablice. Ne znam tko to može progutati s obzirom da na automobilu uvijek stoji i oznaka zemlje. Ali, može upaliti." - Kuriru je kazao jedan srpski turist, koji se upravo vratio s odmora iz Kotora.

Kurir je očito odlučio pomoći beogradskog limaru, pa je tekstu dodao i komentare s nekih hrvatskih foruma, nakon kojih bi valjda svaki pametan Srbin trebao naručiti svoj primjerak HR tablica.

"Na jednom internet forumu posvećenom prošlogodišnjem batinanju obitelji sa BG tablicama u centru Zagreba, jedan od sudionika poslao je sljedeći komentar: "Četnička đubrad nemaju što tražiti po Hrvatskoj. A kada dođu, dobit će bejzbolkom po glavi", dok je drugi odgovorio: "Sunce moje malo, meni se riga od pustih BG tablica po Splitu... E da mi je naći u pravi trenutak koju ciglu, baš bi me bila briga je l unutra starac ili dijete... Nekako mi još friško zaboraviti..." - podsjeća Kurir.

D.R.
Foto: Kurir

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara