Prodaju ih u bescjenje: U Đakovu i okolici prodaje se 500 kuća i stanova

Prodaju ih u bescjenje: U Đakovu i okolici prodaje se 500 kuća i stanova

Foto: FAH

U GRADU Đakovu i bližoj okolici, koje naseljava oko 30.000 stanovnika, u ovom trenutku se prodaje do 500 kuća i stanova, piše Glas Slavonije.

Tu informaciju potvrđuje đakovački trgovac nekretninama i vlasnik agencije "Rehnšiber" Vlado Rechner.

"U samom centru Piškorevaca, a to je najrazvijenije prigradsko naselje Đakova, udaljeno od središta grada tek koji kilometar, preko naše agencije prodana je kuća za – 8.000 eura! Kuća je to starijeg datuma s okućnicom na 700 kvadrata. Početno je stari vlasnik za nju tražio 12.000, pa 9000 i na kraju ju je spustio na 8000 eura", kaže Rechner.

Prije se ondje za taj novac nije moglo kupiti građevinsko zemljište ili vikendica. Ranije se u Đakovu zemljište za gradnju kuće moglo kupiti za 20.000 do 30.000 eura, a sada mu je cijena pala na 10 do 15 tisuća eura.

"Cijene numera još se dobro drže u odnosu prema ostalom", dodaje Rechner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raste interes za kupnjom gotovih kuća

Osobito je porastao interes za kupnju gotovih kuća, s obzirom na to da je kupnja gotovog jeftinija i za 30 do 50 posto od gradnje novoga. Rechner ističe kako su kuće jeftinije od stanova i da se zato trenutno bolje prodaju.

"A ljudi zaboravljaju da su tako kupili nekretninu s većim režijama, potrebom stalnog održavanja, ulaganja, popravljanja, dok sa stanom toga nema... Kuća kod željezničkog kolodvora, s centralnim grijanjem, četiri sobe, uređena, otišla je za 35.000 eura", dodaje.

Kao problematične za prodaju navodi katnice, kojih su pojedini dijelovi grada puni.One se prodaju po osobito niskim cijenama.

"Katnice idu loše; sada im je cijena na Vili, gdje ih je velika ponuda, od 70 do 80 tisuća eura. Katnica u Preradovićevoj s više od 200 kvadrata prvo je bila oko 120.000, a sada je samo 70.000 eura, no vlasnik je spreman spustiti ju i na 60.000 eura, znači, upola manje", navodi.

"Pala je i cijena zemljištu; s nekadašnjih tri-četiri tisuće eura za jutro sada je ta cijena 2000 eura, pa i niže", zaključuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara