Prodaju se nekretnine propale firme Nine Pavića

Prodaju se nekretnine propale firme Nine Pavića
Screenshot: N1

TRGOVAČKI sud u Zagrebu za 3. listopada zakazao je prvu javnu dražbu za prodaju nekretnina Com.Com d.o.o u stečaju, tvrtke bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića, na kojoj će se stanovi i dijelovi zgrade u vlasništvu te tvrtke u zagrebačkoj Bužanovoj ulici prodavati po cijeni nešto većoj od 988.000 kuna.

Kako se navodi u sudskom zaključku, nekretnine Com.Coma se na toj dražbi ne mogu prodati po cijeni nižoj od navedene, potencijalni kupac prije dražbe mora uplatiti 50.000 kuna jamčevine, a prodaja će se provoditi po načelu "viđeno-kupljeno" te su isključeni svi naknadni prigovori.

Sudska odluka uslijedila je nakon utvrđivanja vrijednosti nekretnina Com.Com d.o.o, od koje vjerovnici u stečajnom postupku potražuju više od 90 milijuna kuna, te nakon izvješća stečajnog upravitelja u kojem se isticalo kako nad tim nekretninama postoji razlučno pravo Raiffeisen banke koja ima tražbinu od oko 8,7 milijun kuna.

Mercedes E50 AMG 210 prodan za 13.250 kuna s PDV-om

Ističe se kako je, nakon provedenog natječaja za prodaju pokretnina Pavićeve tvrtke u stečaju, na javnoj dražbi prodan i nekad skupocjeni Mercedes E50 AMG 210, za koji je kupac nakon četvrtog oglasa za prodaju izdvojio samo 13.250 kuna s PDV-om.

Navodi se kako u procjeni vrijednosti imovine Com.Com d.o.o treba razmotriti i udjele te tvrtke u drugim društvima, naročito u Hanza mediji, bivšem EPH-u koji je preuzeo pokojni Marijan Hanžeković, zbog čega je Pavić pokrenuo spor tražeći oko 260 milijuna kuna odštete.

Izvješće stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene tražbine vjerovnika Pavićeve tvrtke u ukupnom iznosu većem od 90 milijuna kuna, među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora u iznosu od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovoru o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od listopada 2012. do kolovoza 2016.

Tvrtka Com.Com osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od samo 20.000 kuna i sjedištem u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Kao jedini osnivač navodi se Pavić, a upravo je Com.Com bila tvrtka preko koje je bivši vlasnik EPH-a držao većinski udio u toj medijskoj kompaniji.

Stečajni postupak nad Com.Comom otvoren je u kolovozu prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara