Prodi prijeti izborima ako izgubi "seksi" većinu

Prodi prijeti izborima ako izgubi "seksi" većinu

TALIJANSKI premijer Romano Prodi, kojeg očekuje neizvjesno glasovanje u gornjem domu parlamenta o vojnoj misiji u Afganistanu i o ekonomskim reformama, zaprijetio je novim izborima ako ga njegova slaba većina u Senatu ne podrži.

Prodi je u petak izjavljujući za "Corriere della Sera" da je "mnogo uzbudljivije i više seksi vladati slabom većinom", ipak poslao upozorenje svojim pobunjenim partnerima u koaliciji.

Prodi je pobjedom nad Silviom Berlusconijem na izborima u travnju dobio većinu u Senatu od svega dva mjesta, zbog čega je ranjiv na pobunu radikalne ljevice svoje koalicije vezano za zadržavanje talijanskih vojnika u Afganistanu i ekonomske reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim naglasiti da moja većina prati politički plan i ako da ćemo, ako moja vlada izgubi ići na izbore", kazao je Prodi za "Corriere della Sera". "Jesam li jasan?", dodao je.

Donji dom talijanskog parlamenta je već odobrio Prodijev plan o zadržavanju 1.300 talijanskih vojnika u Afganistanu te bi ekonomske reforme trebao razmatrati idući tjedan.

No u gornjem domu bi njegovi komunistički, zeleni i pacifistički partneri mogli glasovati i protiv vojne misije u Afganistanu i protiv ekonomskih reformi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara