Produljen zatvor lopovima koji su kod Osijeka opljačkali i ranili zaštitare

Produljen zatvor lopovima koji su kod Osijeka opljačkali i ranili zaštitare
Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

TROJICI osumnjičenika koje se tereti da su 21. listopada kod Osijeka opljačkali i iz vatrenog oružja ozlijedili dvojicu zaštitara, sudac istrage osječkog Županijskog suda danas je produljio istražni zatvor za još dva mjeseca.

Istražni zatvor je produljen jer istraga još nije dovršena, a nisu se promijenile okolnosti zbog kojih je prema navedenima određen istražni zatvor, pojašnjavaju na sudu.

Trojici razbojnika s područja Slavonskog Broda istražni zatvor određen je u listopadu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, mogućnosti utjecaja na svjedoke i oštećenike te opasnosti od bijega.

Htjeli su ih ubiti

Podsjetimo, dvojicu 23-godišnjaka i 26-godišnjaka tužiteljstvo tereti da su 21. listopada, po dogovoru i u nakani da usmrte dvojicu zaštitara te im opljačkaju sve stvari i novac koji pronađu, maskirani fantomkama i naoružani automatskim vatrenim oružjem na cesti između Koprivne i Hrastina presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Sumnja se da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu te nakon zaustavljanja vozila izvukli zaštitare, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak s nešto više od 770.000 kuna.

U oružanom prepadu 28-godišnji zaštitar zadobio je više prostrjelnih rana obje potkoljenice, a 41-godišnji zaštitar strijelnu ranu lijeve natkoljenice, odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pružene pravovremene liječničke intervencije.

Sve okrivljenike tužiteljstvo tereti za pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja te razbojništvo uz uporabu vatrenog oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara