Profesor iz Čakovca ima pitanje za ministricu: "Smijem li ja biti ljudsko biće?"

Profesor iz Čakovca ima pitanje za ministricu: "Smijem li ja biti ljudsko biće?"
Foto: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja/Patrik Macek

PROFESOR iz Tehničke škole u Čakovcu, Franjo Dragičević, danas je komentirao upozorenje koje je dobio zbog fizičkog sukoba s neposlušnim učenicima, ali i postavio pitanje ministrici obrazovanja Blaženki Divjak.

>> Profesor koji je napao učenike neće dobiti otkaz

Iako se špekuliralo da će Dragičević nakon fizičkog obračuna s učenicima koji su ga gađali kredom dobiti otkaz, to se nije dogodilo. No nije prošao bez sankcija pa ga je tako ravnatelj Tehničke škole odlučio tek - upozoriti.

Pogledajte izjavu Franje Dragičevića:

"Škola ne može poduzeti ništa da do ovakve situacije ne dođe. Pazite, ništa. Zašto? Zato što postoji ta zakonska infrastruktura i prateći pravilnici vežu ruke ravnatelju, svim kolegama, svom osoblju u školi i roditeljima i učenicima koji žele raditi", rekao je Dragičević.

"Smijem li ja biti ljudsko biće, molim vas lijepo?"

"Ravnatelj je napisao očitovanje i, alkarski rečeno, nisam ushićen. Još jednom naglašavam: Nisam ushićen, nisam ponižen. Primio sam to na znanje", rekao je profesor koji je zaokupio pažnju javnosti nakon današnje odluke ravnatelja Tehničke škole u Čakovcu.

Komentirajući današnju izjavu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, Dragičević je rekao: "Ja se valjda, po riječima ministrice, po riječima pravobraniteljice za djecu, koja širokopojasno štiti ljudska prava, prava djece, ne smijem niti braniti. Ja nisam živo biće, ja sam krući od armiranog betona, a traži se da budem nježan kao orhideja i to do kraja. Ja za to nisam sposoban, nisam spreman jer sam ljudsko biće. Smijem li ja biti ljudsko biće, molim vas lijepo? To pitanje možete prenijeti ministrici. Neka oni, koji sve znaju kako se radi, dođu u naše škole i neka nam pokažu kako se to može raditi s učenicima koju su sticajem okolnosti došli u redovni program, a devijantnog su ponašanja. Ako oni meni to pokažu, bit ću do neba zahvalan, čak sam spreman i platiti u okviru svojih mogućnosti.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara