Profesor s KBF-a: Dugine boje ne mogu zatrti ono što muškarac i žena nose u sebi

Profesor s KBF-a: Dugine boje ne mogu zatrti ono što muškarac i žena nose u sebi
Screenshot: RTL

OBITELJ je u hrvatskom društvu zahvaćena krizom, a stanovitom propadanju braka i obitelji kumuju i neke društvene institucije, istaknuto je u ponedjeljak navečer na okruglom stolu "Izazovi suvremenih obitelji" kojim je počeo sedmodnevni program niza događanja koja će održavati u povodu predstojećeg Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna.

"Svjedočimo stanovitom rasapu braka i obitelji, a tomu kumuju i neke društvene institucije," kazao je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu Tonči Matulić, poručivši da je bračna ljubav između muškarca i žene najvažnija za opstojnost braka.

Po njegovim riječima nema tih "duginih boja" (obilježje LGBT populacije) koje mogu zatrti ono što muškarac i žena nose u sebi.

"Nitko ne može odgajati djecu bez suglasnosti roditelja. Iz lijevo-liberalnih i anarholiberalnih krugova dolaze prijedlozi da se roditelji nemaju što petljati u odgoj djece nego je to posao države," kazao je Matulić. Dodao je kako su roditelji glavni za odgoj djece i bez "njihove punomoći" škola i država ne mogu odraditi taj posao.

Dubravka Hrabar: Brak između muškarca i žene u Hrvatskoj "pod pritiskom lijevo-liberalnih lobija i medija

Specijalistica za obiteljsko pravo i profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu Dubravka Hrabar ustvrdila je kako je brak između muškarca i žene u Hrvatskoj "pod pritiskom lijevo-liberalnih lobija i medija."

 "Obitelj neće nestati jer kad bi nestala obitelj, nestao bi ljudski rod," poručila je Hrabar.

Dubravka Hrabar voditeljica je Katedre za obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu, a javnosti je poznata po tome što već godinama propagira konzervativne poglede na obitelj i brak. To se moglo vidjeti i u Obiteljskom zakonu na kojemu je radila, a kojeg je premijer Plenković povukao.

"Obitelj-izvor života i radosti"

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu pod geslom "Obitelj-izvor života i radosti", a  nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić istaknuo je da očekuje puno od događaja za koji su pripreme trajale tri godine. "Želio bih da ovaj događaj ostavi duboki trag u našoj Crkvi i u našem društvu," rekao je Barišić.

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za život i obitelj i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić je istaknuo kako je zanemarena uloga djedova i baka u obiteljskom životu te ih se, kako je rekao, često isključuje iz obitelji.

Stoga je najavio da će sljedeći trogodišnji ciklus obiteljskog pastorala biti posvećen starijim osobama i međugeneracijskoj solidarnosti s posebnim naglaskom na ulogu djedova i baka u obitelji, Crkvi i društvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara