Profesor u Čakovcu pod satom fizički napao učenike: "Jednog je udarao u glavu"

Profesor u Čakovcu pod satom fizički napao učenike: "Jednog je udarao u glavu"
Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U SREDNJOJ Tehničkoj školi u Čakovcu jučer je navodno došlo do fizičkog napada jednog profesora na učenike. 

Kako nam je ispričao učenik koji je svjedočio napadu, profesor je odlučio izbaciti učenike iz razreda jer su pričali pod satom, a onda ih je fizički napao i jednog je učenika udarao u glavu.

Učenik koji je bio u razredu tijekom napada za Index je ispričao da je profesor jednog učenika pretukao pred razredom, a drugog je odvukao u svoj kabinet, u kojem ga je udarao uz povike, vrijeđanja i prijetnje. 

"Profesor je jednog učenika udario rukom i nogom, a drugog je odvukao u kabinet i udarao"

Dvojica učenika koje je profesor navodno pretukao imaju 16 godina. 

"Učenici su pričali i profesor ih je izbacio sa sata. Jednog je uhvatio za vrat pa udario rukom, a onda i nogom. Drugog učenika je na hodniku odvukao u svoj kabinet. Odgurnuo ga je u stol i udarao rukama", ispričao je za Index učenik istog razreda čije je učenike navodno napao profesor. Dodao je da su učenici policiji prijavili napad. 

Policija: Provjeravamo što se dogodilo

Međimurska policija Indexu je potvrdila da su bili u školi, no kako su nam rekli, još uvijek nisu uspjeli potvrditi da se napad dogodio, nego još uvijek provjeravaju što se dogodilo prema anonimnoj prijavi.

Incident nam je potvrdio i ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka. 

Ravnatelj: Incident se dogodio, učenici su duže vremena provocirali profesora

"Incident se dogodio. Bila je neprimjerena provokacija učenika, ali i reakcija profesora je bila neprimjerena. Danas smo razgovarali s roditeljima. Najoštrije osuđujemo provokacije učenika koje su trajale duže vrijeme i najoštrije osuđujemo napad profesora", rekao je Blažeka.

Pitali smo ga može li se fizički napad profesora opravdati provokacijama učenika.

"Provocirali su ga i čovjek je reagirao kako nije smio. Još utvrđujemo je li se radilo o odgurivanju ili udaranju. Mi smo odmah ponudili učeniku da ga se preveze u bolnicu ako su u pitanju ozljede, no to nije htio ni on niti roditelji. Također smo još jučer spriječili daljnju eskalaciju i trudimo se da se ovo više ne ponovi", dodao je za Index ravnatelj škole. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara