Projekt eko-kaštelanski zaljev: kanalizacijski i vodoopskrbni sustav uskoro u probni rad

Direktor agencije Eko Kaštelanski zaljev Bogdan Ivančić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je kako radovi na integralnom projektu zaštite Kaštelanskog zaljeva teku predviđenom dinamikom pa će u idućih nekoliko mjeseci svi glavni objekti kanalizacijskog sustava Split Solin i vodoopskrbnog sustava Splita, Solina, Kaštela i Trogira biti pušteni u probni rad. L

Po njegovim riječima, na jesen bi, nakon tri godine kašnjenja zbog negodovanja lokalnoga stanovništva, trebali početi radovi na kanalizacijskom sustavu Kaštela - Trogir.

Kako je rekao voditelj projekt kanalizacije Split - Solin, Zlatko Čatlak, svi su glavni objekti u završnoj fazi, a sustav će u probni rad biti pušten sredinom travnja, dok će dodatna kanalizacijska mreža biti završena do ljeta. "Trenutačno smo u fazi izrade programa praćenja stanja mora, na temelju kojega će se odlučiti o mogućem većem stupnju pročišćavanja", istaknuo je Čatlak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditelj projekta vodoopskrbe Zlatko Čajkušić rekao je da će za dva dana, odnosno u petak, na crpnoj stanici Ravne njive u Splitu, u sklopu vodoopsrkbnog sustava svih četiriju gradova, početi "tlačne probe", a u nedjelju će dio cjevovoda te crpne stance biti priključen na postojeći sustav.

Zbog tog prespajanja Splićani će u nedjelju biti bez vode gotovo cijeli dan.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara