Prometna nesreća na mostu preko Mrežnice uzrokovala "minimalno" onečišćenje

JUČERAŠNJA prometna nesreća na mostu preko rijeke Mrežnice u koju je iz spremnika kamiona s prikolicom iscurila neznatna količina nafte uzrokovala je minimalno onečišćenje i štetu od oko 50.000 kuna, izvijestio je danas stručni savjetnik za promet grada Karlovca Miloš Đanković.

Most na Mrežnici u Industrijskoj zoni u Maloj Švarči u Karlovcu do danas u deset sati bio je zatvoren za kamionski promet, dok su osobni automobili mogli prometovati uz privremenu regulaciju, koja je od deset sati postavljena i za izmjenično propuštanje kamiona.

Promet se tako regulira jer je urušen rubnjak mosta s nogostupom, što se dogodilo jučer oko 14 sati kad je mostom prelazio kamion s prikolicom natovaren trupcima. Kamion s prikolicom, koji je s teretom pao i ostao na obalnom dijelu mosta, izvučen je dvjema velikim dizalicama sinoć u 21,45 sati, kad je počelo čišćenje i postavljanje privremene ograde uz urušeni dio rubnjaka mosta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građevni sudski vještak Branko Čordaš jučer je procijenio da statika mosta nije poremećena, pa je kasno sinoć odobren promet za osobna vozila. Tako su radnici Tvornice sanitetskog materijala i Željezničke stanice u Mrzlom Polju te iz okolnih kuća mogli doći do svojih radnih mjesta i domova, jer im je most jedina cestovna veza s gradom.

Stručni savjetnik za promet Đanković napomenuo je da će se danas odlučivati o popravku mosta, jer ni ta tvornica ni teretna željeznička postaja ne mogu raditi bez kamionskog prometa.

Vatrogasci i jutros vodenim branama skupljaju male naftne mrlje s površine rijeke Mrežnice, a jučer su onečišćenu zemlju pospremili u nekoliko bačava, očistili tlo i betonske dijelove urušena rubnjaka oprali tekućim sredstvima za odmašćivanje. Bačve s onečišćenom zemljom preuzet će ovlašteno poduzeće za opasni otpad.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara