promocija supervizora psihosocijalnog rada

U povodu završetka trogodišnjeg programa "Edukacija iz supervizije za djelatnike sustava socijalne skrbi", u Zagrebu je danas održana promocija supervizora psihosocijalnog rada na kojoj je 35 stručnjaka sustava socijalne skrbi primilo diplome supervizora psihosocijalnog rada. L

Trogodišnji program edukacije pokrenuo je Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Ministarstvom rada i socijalne skrbi, te uz financijsku potporu Swedish International Development Cooperation Agencyja (Sida) i organizacijsku potporu Društva za psihološku pomoć.

Riječ je o važnom razvojnom projektu za pružanje kvalitetnijih usluga svim korisnicima sustava socijalne skrbi, priopćilo je Ministarstvo rada i socijalne skrbi.

Tijekom provođenja projekta po prvi je put u sustavu socijalne skrbi djelovalo više od 40 supervizijskih grupa diljem cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno više od 200 stručnjaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovni je cilj bilo poboljšanje usluga korisnicima socijalne skrbi, ali i podrška i pomoć stručnjacima koji rade s najranjivijim skupinama našeg društva.

Promociju je vodio predsjednik Društva za psihološku pomoć Dean Ajduković, a nazočne su pozdravili voditeljica projekta Marina Ajduković, pomoćnik ministra rada i socijalne skrbi Nino Žganec, veleposlanik Kraljevine Švedske Sture Theolin, Lilja Cajvert u ime profesionalne i sveučilišne zajednice Švedske, a u ulozi ključnog konzultanta, te Božo Žaja koji je govorio o važnosti koju za održivost ideje supervizije ima Hrvatski zavod za socijalni rad.

Ministar Davorko Vidović uručio je diplome polaznicima, te je pohvalio projekt i izjavio da se ne slaže s onima koji smatraju da projekt neće nastaviti sa svojim djelovanjem, već je mišljenja da je ovo tek početak supervizije u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju Ministarstva rada i socijalne skrbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara