Promocija Zaklade "Stipo Lozić-Baškarad"

ZAKLADA "Stipo Lozić-Baškarad" utemeljena je na proslavi 35. godišnjice rada Centra za vozila Hrvatske u muzeju Mimara. Svečanosti su bili nazočni uvaženi gosti koji su na taj način iskazali potporu daljnjem radu i djelovanju.

Centar za vozila Hrvatske osnovao je Zakladu "Stipo Lozić-Baškarad", kako bi se odužio Stipi Loziću-Baškaradu, dugogodišnjem direktoru (1977-2004), osobi čija je životna misao vodilja bila da je za uspjeh u životu presudan marljiv i odgovoran rad uz čestit odnos prema zajednici, ljudima i obvezama.

Kao zagovornik kontinuiranog i kvalitetnog ulaganja u intelektualni kapital i promociju znanja, osnivanje zaklade koja podupire izvrsne obrazovne uspjehe simboličan je nastavak njegovog rada.

Svrha osnivanja Zaklade jest davanje stipendija kao potpore u stjecanju znanja i stručnih vještina naprednim učenicima srednjih škola općega smjera te naprednim studentima dodiplomskog i poslijediplomskog studija strojarskoga, elektrotehničkog i prometnog smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelovanje Zaklade, to jest utvrđivanje polazne i stjecanje daljnje imovine, upravljanje njezinim radom, određivanje uvjeta za dodjelu i postupak provedbe dodjele stipendija odabranim učenicima i studentima bit će u cijelosti razvidno i provjerljivo.

Stipendije iz Zaklade dostupne su svim učenicima odnosno studentima, državljanima Republike Hrvatske, odgovarajućega usmjerenja u školovanju, odnosno studiranju, koji svojom marljivošću, nadarenošću i etičkim osobinama ispunjavaju postavljene i objelodanjene uvjete za dodjelu stipendije.

U uvjete za dodjelu stipendije ugrađena je i socijalna sastavnica, kojom će među ravnopravnim kandidatima biti birani potrebitiji novčane potpore, što, općenito, i treba biti smisao socijalno osjetljivih sredina koje skrbe o cjelovitosti svojega napretka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara