Pronađen leš muškarca u međimurskom jezeru Dubrava, za drugim se još traga

Foto: Andrej Švoger/Cropix

POLICIJA je u jezeru međimurske hidroelektrane Dubrava pronašla nepoznati muški leš koji je plutao u vodi. Istraga je u tijeku, a više detalja saznat će se nakon očevida. Pronađeno tijelo prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec gdje će se obdukcijom utvrditi uzrok smrti.

Jedan se uspio spasiti, za drugim se još traga


Kako saznajemo od glasnogovornika PU međimurske Krunoslava Gosarića, sinoć oko 21 sat trojica muškaraca kod marine u blizini Preloga odvojili su se s proslave rođendana i krenuli čamcem rijekom Dravom prema obližnjem otoku. Iz policije tvrde kako se na proslavi konzumirao alkohol.

Portal ecakovec.com javlja kako je 48-godišnji vlasnik čamca Tihomir Š. iz Čakovca u jednom trenutku znatno pojačao brzinu te je u zadnji dio plovila od nagiba ušla voda. 47-godišnji Mladen Bohnec iz Svetog Đurđa skočio je u jezero te uspio otplivati natrag do otoka.

Tihomir Š. i 31-godišnji Mario H. iz Vrbanovca ostali su u čamcu, a policija utvrđuje što se točno dalje događalo.

Oko 10 ujutro ribič je ugledao leš muškarca pored čamca nasukanog uz obalu, osam kilometara od nesreće. U tijeku je intenzivna potraga za nestalim muškarcem. Na pitanje je li moguće da je preživio, s obzirom na trenutno nisku temperaturu Drave, iz policije poručuju kako su sve opcije otvorene.

Glasnogovornik je istaknuo da policija čamcima traga za još jednim muškarcem te da će, prema potrebi, u traganje biti uključene sve raspoložive snage, uključujući ronioce.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara