Pronađen Margetić; u pitanju bila otmica?

Pronađen Margetić; u pitanju bila otmica?
POLICIJA uprava zagrebačka izvijestila je danas oko 14 sati da je pronađen Domagoj Margetić, čiji je nestanak sinoć prijavila obitelj.

S Margetićem je kontakt uspostavila policija koja je poduzela potrebne mjere za njegov pronalazak i on je sada na razgovoru s policijskim službenicima, rekao je dežurni u Operativnom centru PUZ-a Milan Perković.

"Za sada, dok razgovor traje, ništa konkretno ne mogu reći", dodao je Perković upitan o pojedinostima pronalaska nestalog Domagoja Margetića, urednika časopisa "Novo Hrvatsko slovo".

Muškarac koji se predstavio kao Domagoj Margetić oko 13 sati nazvao je Hinu i rekao da ide u 5. policijsku postaju. Ustvrdio je kako su ga "jutros oko 5 sati pustili nepoznati muškarci", koji su ga, kako je rekao, "od petka držali zatočenog".

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare da je sinoć oko 22 sata u policijskoj postaji Medveščak obitelj prijavila nestanak Domagoja Margetića (30).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da je zadnji put viđen 17. prosinca, od kada se više nije javljao obitelji.

Policija je izvijestila da je organizirana kriminalistička obrada i potraga na razini svih policijskih uprava za nestalim Margetićem.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun jučer je pak opovrgnuo informacije tjednika "Novo Hrvatsko slovo" koje je u svom priopćenju ustvrdilo da je Margetić uhićen i odveden u nepoznatom smjeru te da je zadnjih nekoliko dana bio pod stalnim policijskim nadzorom.

Mehun je dodao da je policija prije 20-ak dana Margetiću uputila poziv za obavijesni razgovor na temelju naloga Državnog odvjetništva, a na zahtjev Haškoga suda, koji je početkom prosinca tom tjedniku naložio da prestane objavljivati izjave i svjedočenja zaštićenih svjedoka.

Mehun je dodao da se Margetić tom obavijesnom razgovoru nije odazvao te da policija nakon toga nije poduzimala nikakve radnje protiv njega, niti je dobila ikakav drugi nalog od Državnog odvjetništva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara