Pronađen nestali mornar

NESTALI član posade Jadrolinijinog trajekta Marko Polo pronađen je jutros u 6,25 sati živ, 10,08 nautičkih milja od Barija, priopćeno je iz Jadrolinije.

Vilijama Šlothauera, nestalog u noći 3. kolovoza nakon što je brod krenuo iz Barija za Dubrovnik, našli pripadnici talijanske službe traganja i on se sada nalazi u Bariju.

"Jadrolinija" će posredstvom agenta u luci Bari organizirati njegovo zbrinjavanje i povratak u Rijeku.

Nacionalna središnjica traganja i spašavanja na moru Rijeka dobila je obavijest da je mladić nađen od Nacionalne središnjice traganja i spašavanja na moru Roma, te o tome izvijestila Jadroliniju jutros u 8,20 sati, kaže se u priopćenju iz Jadrolinije.

U priopćenju se navodi da je brod "Marko Polo" isplovio iz luke Bari 3. kolovoza u 00,15 sati sa 1046 putnika, 80 članova posade i 248 ukrcanih vozila. U 8,35 sati idućeg dana u luci Dubrovnik zapovjednik je informiran od odgovorne osobe s broda da mladić sobe Vilijam Šlothauer, rođen u Rijeci 1981., nije viđen na brodu. Zapovjednik je naredio pretraživanje broda, a u 9 sati je o njegovom nestanku obavijestio Pomorsku policiju, Lučku kapetaniju Dubrovnik, časnika sigurnosti "Jadrolinije" i Nacionalnu središnjicu traganja i spašavanja u Rijeci.

U 9,05 sati pokrenuta je akcija traganja u suradnji s talijanskom službom spašavanja. Na temelju podataka kada je Šlothauer zadnji put viđen pretpostavljena je pozicija njegova nestanka, oko 25-30 nautičkih milja od luke Bari, pa je traganje započelo odatle, priopćeno je iz Jadrolinije, u kojoj se nije moglo doznati više o stanju mladića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara