Pronađena veća količina droge u Splitu, policija dilere uhvatila u autu

Pronađena veća količina droge u Splitu, policija dilere uhvatila u autu

POLICIJA je proteklih dana u Splitu pronašla veću količinu droge. 

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Temeljem naloga su 13. rujna obavili pretragu njegovog stana na omiškom području, kojom prilikom je pronađen 1 kilogram i 186 grama amfetamina (speed). Protiv njega je podnesena kaznena prijava. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

U subotu, 14. rujna, u Splitu su zatekli 25-godišnjaka s 253 grama marihuane i digitalnom vagom za precizno mjerenje, zbog čega je i protiv njega podnesena kaznena prijava.

Jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, u dobi od 35, 33, 30 i 22 godine, koje su na ulici u Splitu prethodne večeri oko 23.20 sati zatečene s drogom. 

Dilere policija uhvatila u autu

Naime, nakon što su policijski službenici na ulici zatekli 33-godišnjaka s 10 tableta ecstasyja, u blizini su zatekli osobno vozilo, u kojem su se nalazili 35-godišnjak, 30-godišnjak i 22-godišnjakinja. Tom prilikom je kod 30-godišnjaka pronađena 41 tableta ecstasyja i 9,1 gram amfetamina (speed), dok je kod 22-godišnjakinje pronađeno 50 tableta ecstasyja, 4,1 gram marihuane i 5 paketića s ukupno 5,4 grama speeda. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 35-godišnjak prodao spomenutu količinu ecstasyja 33-godišnjaku.

Protiv 35-godišnjaka, 30-godišnjaka i 22-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su dovedeni pritvorskom nadzorniku. Protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara