Pronađene ljudske kosti koje vjerojatno pripadaju nestalom milijunašu Steveu Fossettu

Pronađene ljudske kosti koje vjerojatno pripadaju nestalom milijunašu Steveu Fossettu

AMERIČKI istražitelji koji rade na slučaju nestanka milijunaša i avanturista Stevea Fossetta pronašli su kosti i ostale osobne predmete u blizini lokacije na kojoj su pronađeni ostaci njegovog zrakoplova. Pronađene su i njegove cipele i vozačka dozvola na kojoj su vidljivi znakovi životinjskog ugriza. Dvije pronađene velike ljudske kosti su poslane na DNA analizu čiji se rezultat očekuje za tjedan dana.

Prije mjesec dana u šumama Kalifornije, nedaleko od granice sa saveznom državom Nevadom, pored grada Mammoth Lakes, pronađena je olupina Bellanca Super Decathlon zrakoplova, koji je bio u vlasništvu nestalog milijunaša. Tada su u olupini također pronađene kosti za koje se pretpostavljalo da pripadaju Fossettu, međutim DNA analiza je pokazala da to nisu ljudske kosti.

Šerif okruga Madera John Anderson je izjavio kako životinjski tragovi na pronađenim predmetima sugeriraju kako je neka životnija odvukla tijelo Fossetta dalje od lokacije na kojoj se srušio avion. Šerif je priopćio i da su obavijestili suprugu nestalog Fossetta o najnovijem pronalasku te o čemu bi se moglo raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steve Fossett je nestao 3. rujna prošle godine, nakon što je jednomotornim akrobatskim zrakoplovom poletio s privatnog uzletišta na ranču Flying M, kraj Yeringtona u Nevadi.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara