Pronađene vojne identifikacijske pločice nakon 37 godina

FREDDIE FORD se nemilo iznenadio kada ga je nazvao čovjek koji mu je rekao da je pronašao njegove vojne identifikacijske pločice izgubljene u Vijetnamu.

"Pronašao sam tvoje pločice", kazao mu je čovjek koji ga je nazvao.

Ford, koji je služio u Vijetnamu 1968. i 1969. godine, izgubio je pločice prije 37 godina u Camp Evansu kada ga je pogodila krhotina granate. Nakon što mu je izdat novi par pločica, Ford nije mislio o izgubljenim pločicama dok ga prošli mjesec nije nazvao Bob McMahon.

Mc Mahon je od 2001. godine putovao četiri puta u Vijetnam i kupovao pločice koje su pripadale američkim vojnicima. Kako je rekao, cijena pločica je oko jednog dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putovali smo kroz cijeli Vijetnam i sakupljali ih. Mnoge od njih završe u Sajgonu jer tamo dolazi najviše turista. Prodaju ih kao suvenire", kazao je McMahon.

On je služio u Vijetnamu 1969. i 1970. godine i kaže da je do sada sakupio oko 1.600 pločica. "Ne ostavljate svoje ljude iza sebe. Te pločice predstavljaju ljude koji su bili tamo", dodao je.

Za spajanje Forda s pločicama trebalo mu je nekoliko telefonskih poziva kako bi se uvjerio da se radi o pravoj osobi. McMahon je Fordu izdiktirao dio broja s pločice, a kada je Ford rekao nastavak broja, McMahon je znao da je našao pravu osobu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara