Pronađeni automobili koje je otuđio nestali Mario Peraga iz Kaštela

Policijska uprava splitskodalmatinska potvrdila je kako su jučer kod Imotskoga pronađeni automobili u vlasništvu rentacar agencije koje je unajmio 31godišnji Mario Peraga iz Kaštel Lukšića, a nije ih vratio, zbog čega je protiv njega podnesena i kaznena prijava.

Inače, nestanak Marija Perage i njegove djevojke Tine Božin (25) iz Splita njihovi roditelji prijavili su u subotu, 7. siječnja.

O nestalom paru policija nema novih saznanja.

Auti marke "BMW" i "ford focus" pronađeni su kod dvojice muškaraca (27 i 37 godina) koji su ih vozili, a koje je policija privela nakon pronalaska automobila u okolici Imotskoga. Kako je utvrđeno, vozila su kupili od 26-godišnjaka za kojim se traga.

Policija je pronalaskom tih automobila razotkrila i lanac švercanja ukradenih automobila, jer je utvrđeno da su privedeni od istoga mladića kupili još nekoliko vozila koje je policija oduzela, a jedan je automobil pronađen i u Zagrebu.

Ukupna vrijednost pronađenih automobila procjenjuje se na oko 950 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istraga o tome još traje.

Mario Peraga s djevojkom Tinom Božin 5. siječnja uputio se "fiatom puntom", u vlasništvu svoje majke, na skijaški kup Snježna kraljica na Sljemenu, a istoga su dana i stigli u Zagreb, policiji je potvrdila Peragina zagrebačka rodbina. Idućega dana ujutro odjavljuju se iz hotela nakon čega je Peraga svojoj i obitelji djevojke Tine javio kako kreću za Split.

Tinin otac u subotu, 7. siječnja, stupa u kontakt s Peraginim ocem, a navečer oko 22 sata policiji prijavljuju njihov nestanak. Policija je u nedjelju i službeno započela potragu za nestalima.

U međuvremenu je otkriveno da je protiv Perage podnesena kaznena prijava zbog otuđenja dvaju automobila rent-a-car agencije koji su jučer i pronađeni.

Policija je dobila informacije kako je moguće da je nestali par viđen u Sloveniji.

(Hina) xdstr ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara