Pronađeni Zagorčevi dragulji?

Pronađeni Zagorčevi dragulji?

Tekst: M.M.
Foto: Arhiva

AKO je vjerovati tjedniku Nacional, pronađen je dio dragulja koje je svojedobno otuđio umirovljeni general Vladimir Zagorec iz Ministarstva obrane. Naime, Nacional piše da je njihov novinar odgovorio na telefonski poziv osobe koja je kontaktirala redakciju te zatražila sastanak radi razgovora o važnoj temi.

"Tajnoviti svjedok pokazao je Nacionalovom novinaru dio dragulja zbog čije je krađe osuđen Vladimir Zagorec, a zatim i dostavio pismo osobe G. Z. koja je od 2000. bila angažirana na prodaji safira i rubina na crnom međunarodnom tržištu", piše u Nacionalu koji podsjeća kako je general Zagorec svojedobno nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina za to djelo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak se održao u jednom restoranu, a osoba je donijela dvije kutijice ispunjene draguljima. U jednoj su se kutijici nalazili rubini, a u drugoj safiri.

"Nacionalu je ta osoba tom prilikom dopustila fotografirati kutijice s draguljima. Na kutijama u kojima se nalazi drago kamenje piše da su proizvedene u Njemačkoj, svaka od njih ima malu plombu te certifikat o sadržaju koji se u njima nalazi. U kutijicama koje su predočene Nacionalu nalazi se 1156,6 karata safira te 1147,2 karata rubina", stoji u tekstu objavljenom u današnjem izdanju Nacionala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara