Pronađeno 28 preživjelih putnika s potonulog filipinskog trajekta

SKUPINA od 28 putnika i članova posade preživjela je prevrtanje putničkog trajekta "MV Princess of Stars" uzrokovano udarom tajfuna Fengshen, doznaje se iz filipinske policije.

Filipinski dužnosnici jutros su izrazili bojazan da nitko od većine nastradalih putnika i članova posade nije preživio brodolom trajekta koji se prevrnuo u subotu poslijepodne nakon udara tajfuna. Na trajektu se nalazilo 626 putnika i 121 član posade.

Radio DZBB iz Manile javio je da su spasioci iz vode izvukli 20 muškaraca, četiri žene i četiri člana posade koji su u moru proveli više od 24 sata, a preživjeli su zahvaljujući prslucima za spašavanje. Oni su uspjeli doplivati do priobalnog grada Mulanaya na istoku pokrajine Quezon.

Filipinska Obalna straža priopćila je da se ukupan broj preživjelih popeo na 38, a svi preživjeli putnici otkriveni su nakon što su sami doplivali do obale.

Trajekt je plovio od Manile prema pokrajini Cebu. Osim unesrećenih putnika, tajfun Fengshen uzrokovao je smrtno stradavanje preko 150 ljudi.

I.K. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara