Pronađeno mrtvo tijelo francuskog ronioca nestalog na Visu

Pronađeno mrtvo tijelo francuskog ronioca nestalog na Visu

U UVALI Rukavac na otoku Visu, na dubini od nekih 20-ak metara, danas oko podneva je pronađeno tijelo nestalog 28-godišnjeg francuskog ronioca, izvijestila je policija.

Francuz je posljednji put viđen jučer oko 18 sati kada je sa ronilačkom opremom otišao roniti na dah. Kako prenosi Glas Dalmacije, nestanak 28-godišnjeg Francuza Mathieua Fauchona je prijavio 28-godišnji Petar Žgela iz Visa, kod kojega je Fauchon odsjeo sa svojom djevojkom.

U potragu su se odmah uključili plovilo Lučke kapetanije, službeno policijsko vozilo Sveti Mihovil te dva privatna broda. Potraga je u ponoć prekinuta, a jutros su je nastavili službeno policijsko vozilo Hitri i dva broda Lučke kapetanije Vis i Pojišan iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je nestalog Francuza tražila i na moru i na kopnu pa su tom prilikom pretraženi morski dio otočića Paržanj, Budikovac, Ravnik te uvale Rukavac, Srebreno i Tepluš. S obzirom da područje na kojem je Francuz otišao roniti obiluje morskim špiljama, postojala je mogućnost da je tijekom istraživanja zapeo u nekoj od njih, pa se očekivalo i uključivanje podvodnih speleologa u potragu.

I.M.
Foto: VisX (HR Foto)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara