Propaganda protiv zdravstvenog odgoja u emisiji "Slika Hrvatske": HND zgrožen izjavama Karoline Vidović Krišto, HRT najavio oštre sankcije

Propaganda protiv zdravstvenog odgoja u emisiji "Slika Hrvatske": HND zgrožen izjavama Karoline Vidović Krišto, HRT najavio oštre sankcije

Screenshot: HRT

"PROTIV Karoline Vidović Krišto, urednice HTV-ove emisije Slike Hrvatske u kojoj je na izrazito pristran i strukovno upitan način obrađena tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav, bit će poduzete oštre mjere", priopćili su s HRT-a.

Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc svim je gledateljima uputila ispriku zbog stavova iznesenih u posljednjoj epizode koja je pod nazivom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" emitirana jučer navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HRT se ispričava gledateljima emisije Slika Hrvatske (koja se emitira za iseljenike) na jučerašnjoj emisiji urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto. Ističemo kako stavovi izneseni u emisiji nisu stavovi HRT-a. Zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja, HRT će poduzeti oštre mjere", navedeno je u priopćenju HRT-a.

Vidović Krišto u emisiji je pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom je uslijedilo i prikazivanje pojedinih isječaka iz kontroverznog filma "The Kinsey Syndrome" u kojem Christian J. Pinto nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya.

Kako doznajemo, zbog ovako pristranog izvještavanja i "očigledne propagande protiv zdravstvenog odgoja" cijelim će se slučajem pozabaviti i ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HRT-u, ali i etičko povjerenstvo te Nadzorni odbor HRT-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara