Proširena istraga protiv Cetinski i njenog društva: Tereti ih se za još 8 milijuna kuna

Proširena istraga protiv Cetinski i njenog društva: Tereti ih se za još 8 milijuna kuna

Foto: Srećko Niketić (Cropix)

"TIJEKOM 2007., 2008. i 2009. godine od prodavatelja su kupovali nekretnine po znatno većim cijenama od uobičajenih na tom području, a u ugovorima o kupoprodaji prikazivali su više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe. Na opisani način, trojac je za sebe pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist, oštetivši pritom trgovačko društvo iz Pule za oko 8 milijuna kuna", stoji u današnjem priopćenju Istarske policije o proširenju istrage za tri osobe koje su oštetile trgovačko društvo u malverzacijama s nekretninama.

Iako policija ne navodi identitet osoba kako doznajemo riječ je o Vinki Cetinski, odvjetniku Željanu Hrvatinu te trgovcu nekretninama Borisu Sorgi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom kaznenom djelu, protiv prijavljenih osoba slijedi podnošenje izvješća Županijskom državnom odvjetništvu u Puli. Kriminalističko istraživanje u predmetu malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina se i dalje nastavlja", navodi se u priopćenju istarske policije.

Podsjetimo kako je Istražni sudac Županijskog suda u Puli odredio za Vinku Cetinski, Marian i Borisa Sorgu jednomjesečni pritvor još 14. travnja. Cetinski i ostali osumnjičeni su za malverzacije prilikom kupoprodaje zemljišta za Končarovu tvrtku Kermas ulaganja. Tereti ih se da su Končara oštetili za 30-ak milijuna kuna, a uhićeni su 8. travnja ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara