Prosječna zagrebačka neto plaća za rujan iznosila je 7199 kuna

Prosječna zagrebačka neto plaća za rujan iznosila je 7199 kuna
Ilustracija: Davor Javorović/PIXSELL

PROSJEČNA neto plaća zaposlenih u Zagrebu za rujan iznosila je 7199 kuna, što je nominalno za 0,57 posto manje nego za kolovoz, a 3,4 posto više u odnosu na lanjski rujan, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Prosječna je zagrebačka plaća za rujan ove godine, naime, bila za 41 kunu manja nego za kolovoz, a 278 kuna viša nego za rujan prošle godine. 

Prosječna plaća u Zagrebu viša nego hrvatski prosjek lani 

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za rujan na razini Hrvatske koja je iznosila 6195 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za rujan bila je viša za 1004 kune.

Podaci zagrebačke statistike pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih u prvih devet mjeseci ove godine iznosio 7234 kune. 

Prosječna neto plaća za rujan u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7046 kuna, a prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio je 7504 kune.

Najviša prosječna neto plaća za rujan u Zagrebu isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.210 kuna.

Slijede zaposleni u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova s prosjekom od 10.388 kuna, a 10.313 kuna iznosio je prosjek u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka. 

Najniža plaća u osobnim uslužnim djelatnostima

U proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda prosječna plaća je bila 10.153 kune, a u računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnostima povezanim s njima 10.036 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća u Zagrebu bila u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, 4033 kune. Slijede zaposleni u proizvodnji odjeće s prosječnom neto plaćom od 4060 kuna te zaposleni u proizvodnji metala, čija je plaća za rujan iznosila 4072 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za rujan iznosila je 10.087 kuna. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara