Prošla optužnica: Anu Knežević čeka suđenje zbog prodaje lokala braći Žužul

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Marko Miščević (Cropix)

ANA KNEŽEVIĆ, donedavna predsjednica SSSH-a, morat će na suđenje za prodaju lokala na bedemu Priuli u središtu Splita. Županijski sud u Splitu odbio je prošlog tjedna prigovor na optužnicu. Nisu prihvatili njezin argument da se zapravo radi o građanskom sporu, a ne kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti.

Prodala tuđe

Utvrđeno je, naime, da je Kneževićka znatno ispod cijene prodala nekretninu premda je dobro znala da nije vlasništvo njezinog sindikata, koji je bio tek korisnik nerazdijeljene sindikalne imovine. Državnom odvjetništvu ju je zbog toga prijavio kolega sindikalac, šef HUS-a Ozren Matijašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupoprodaja je obavljena na prijedlog braće Žužul, čija je Skladgradnja već nekoliko godina držala prostor u najmu. Kvadrat u samom centru Splita dobili su za manje od tisuću eura?! Za 620 četvornih metara platili su 618 tisuća eura ili nekih 4 i pol milijuna kuna.

Kneževićku optužili, Žužul se izvukao

Kneževićka je sad pravomoćno optužena i tu ništa nije sporno. Veliko je pitanje, međutim, što bi se dogodilo da se sad započinje s procesuiranjem slučaja? Što bi bilo sa Slavenom Žužulom, direktorom Skladgradnje i drugim potpisnikom ugovora? Bi li Bajić propustio ovako sočnu priliku da pobere još koji vrijedan bod za šeficu hrvatske Vlade i svoju vrijednu službu? Teško. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara