proslava dana grada koprivnice - grad obveznicama gradi komunalne projekte

U povodu proslave Dana grada Koprivnice na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Zvonimir Mršić izjavio je kako je grad izdao municipalne (gradske) obveznice koje će se uskoro pojaviti na Zagrebačkoj burzi, i koje će pomoći u financiranju gradnje biološkog pročišćivača voda, gimnazije, bazena i prometnica.

U Koprivnici će sljedeće godine, u što je uključena i gradnja bolnice po pilot projektu Ministarstva zdravstva, biti uloženo 400 milijuna kuna. Koprivnica, koja je na današnji dan 1356. dobila status slobodnoga kraljevskog grada, danas je, kako je rekao gradonačelnik Mršić, grad bez nezaposlenih visoko školovanih stručnjaka. Dvama najvećim uspjesima u gradu u prošlih godinu dana ocijenio je gradnju Centra za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju "Podravsko sunce" i početak rada Ekonomskog fakulteta i dodiplomskog studija. U tom je razdoblju u uređenje škola uloženo milijun i u dječja igrališta 600 tisuća kuna.

Na proslavi svečano su uručene i nagrade grada. Nagradu za životno djelo primio je koprivnički obrtnik u mirovini soboslikar Franjo Bračko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu Dana grada gradonačelnik Mršić je u zgradi stare gimnazije otvorio multimedijalnu izložbu koja je plod suradnje više koprivničkih umjetnika.

(Hina)icic vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara