Proslavljen Dan Požeško-slavonske županije

DESETA obljetnica utemeljenja i Dan Požeškoslavonske županije svečano su proslavljeni danas polaganjem vijenaca na Spomenobilježje poginulim hrvatskim braniteljima te svečanom sjednicom Županijske skupštine na kojoj su uručene nagrade za životno djelo.

Požeško-slavonska županija u obrani domovine dala je 221 branitelja i domoljuba od kojih se nekolicini ni danas ne zna počivalište. Njima kao i Kriznome štabu, civilnoj i narodnoj zaštiti, požeškoj i pakračkoj policiji, 123. požeškoj brigadi te 76. pakračkom samostalnom bataljunu uručena je nagrada za životno djelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o ustroju i radu Županije u proteklih deset godina, predsjednik Skupštine Vlado Zec podsjetio je na opravdanost njezina utemeljenja, navodeći kako je pridonijela rješavanju mnogobrojnih pitanja ljudi u tome dijelu Slavonije. Drži kako bi i država morala više ulagati u te krajeve kojima su ratna razaranja nanijela velike štete. Osim obnove glavne su razvojne odrednice gospodarstvo, cestovna mreža i poduzetništvo.

Na svečanoj je sjednici požeški župan Anto Bagarić, podsjetivši kako je Požeško-slavonska županija jedna od najstarijih u Hrvatskoj jer se spominje već u 13. stoljeću i nakon toga ponovno ustrojena 1745., govorio o razvojnim projektima i ulaganjima u infrastrukturu, poduzetništvo, vodnogospodarske objekte, ali i u kulturu te zaštitu vrijedne spomeničke baštine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara