Proslavljeni Arsenijević, nakon nastupa kod Stankovića dobio otkaz u srpskom Pressu

Screenshot: HTV

VLADIMIR ARSENIJEVIĆ nedavni gost HTV-ove emisije Nedjeljom u dva, dobio je otkaz u srpskom Pressu u kojem je do sada redovito objavljivao svoje kolumne. Točnije rečeno, dobio je "otkaz suradnje" uz standardno obrazloženje poslodavca "o teškim financijskim vremenima" uz "iskrene isprike" zbog nedostatka financijskih sredstava. .

Zbog Vukovara na cestu

"Svakako to je ono što sam dobio kao obrazloženje. Sudbina je to mnogih. No, treba naglasiti kako je riječ o vrlo indikativnom trenutku kada sam dobio otkaz, posebice kada se zna da je otkaz suradnje uslijedio neposredno nakon gostovanja u emisiji "Nedjeljom u dva" u kojem sam izrekao neke svoje političke stavove koji i nisu nekima po volji", rekao je Arsenijević u razgovoru za Index dodajući kako su možebitan problem bile i njegove kolumne u posljednje vrijeme.

Naime, posljednja Arsenijevićeva kolumna u Pressu bavila se Vukovarom, a o tome je govorio i na HTV-u. Kao i uvijek, vrlo kritički o agresiji JNA na Vukovar. 

"Sve se to odvijalo u našem susjedstvu. Do Vukovara si mogao doći za nekoliko sati, Srebrenica je sat vremena udaljena. To nije bio neki drugi planet, već rat koji je bio tu. Kad god bih pogledao Dnevnik, osjetio bih neku mučninu u želucu", prisjetio se Arsenijević u svom razgovoru s voditeljem Aleksandrom Stankovićem.

Sada sva neslaganja upakiraju u financijsku krizu

Kako je rekao Arsenijević  u posljednje vrijeme sve je teže nalazio zajedničke teme sa svojim poslodavcima, a sve je bilo izraženije neslaganje s njegovim stavovima.

"Prije je to sve nekako bilo direktnije. Otvorenije bi se govorilo o neslaganju. Sada je sve to drugačije kada se upakira u financijsku krizu i isprike da se više nema sredstava", kaže Arsenijević.

Kako je priznao nije siguran gdje će u budućnosti objavljivati svoje tekstove, no veseli ga sve češći slučajevi kako određeni novinari pronalaze angažmane u susjednim državama poput primjerice Borisa Dežulovića.

"Trebalo bi naći slobodnu zonu za kritični i otvoreni stav. Ondje gdje se može slobodno izreći svoj stav", kaže na kraju Arsenijević koji je otvoren za suradnju s budućim redakcijama.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara