Prošle Kerumove uskrsnice za nezaposlene: Od doktora za novac očekivalo se više

Prošle Kerumove uskrsnice za nezaposlene: Od doktora za novac očekivalo se više

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić/Cropix

PROŠLE su Kerumove uskrsnice za nezaposlene. Svakom sa splitskog biroa po 500 kuna, sve skupa osam milijuna kuna. Našlo se nešto u izvanrednim, dosad neprikazanim prihodima, uzelo se od smetlišta Karepovac, morat će se i vratiti... Nije sve prošlo bez kritika, a i povišenih tonova.

"Mislite da vas nisu prepoznali..."

"Podržavamo uskrsnice, no više se očekivalo od doktora za novac. Mislite da građani nisu prepoznali da se ovdje radi o jeftinom političkom triku kojim se želi spasiti posrnulo carstvo. Vama govorim gradonačelniče, zašto u mene ne gledate...", ponovno je napala Sanja Župa, HDZ-ova vijećnica. Prozvala je Keruma za licemjerstvo, jer je jedini konkretan projekt kojeg je pokrenuo, upravo onaj koji je u njegovom privatnom interesu. Radi se o uređenju zapadne obale pred Kerumovim hotelom Marjan.

Digla je Župa svojim nastupom tlak HČSP-ovcu Luki Podrugu, kojem se nikako nije svidjelo što za uskrsnice Župa koristi termin politička demagogija. "Nečuveno, gradonačelnik je pokazao spremnost, a vi nas tako vrijeđate...", bunio se Podrug.

U obranu gradonačelnika i uskrsnica stao je bezrezervno i šef Kerumove mladeži Dane Galić. "Prozirno je ovo što govorite. Ne bih to nikada rekao da dolazim iz takvih struktura kao vi. HDZ je uzrok što dajemo uskrsnice nezaposlenima. Gradonačelnik daje sve od sebe. Vi ste uzrok nezaposlenosti", nije se štedio Galić.

Još je precizniji bio drugi Kerumov mladi jastreb, Pero Čenić. Njemu je došla muka. "HDZ je kriv za sve. Licemjerni ste. Muka mi je od vas, a vi me tužite ako hoćete. Teško mi je to slušati", uistinu je pozelenio mladi Čenić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima pozlilo

"Meni je jako žao što se vi svi tako loše osjećate... Ne želim snositi odgovornost za nešto prije, govorim o stavu, HDZ nema ništa protiv uskrsnica za nezaposlene, ali imamo protiv da se tako rješava problem nezaposlenosti. Sjetite se da su se obećavala radna mjesta, a ne jednokratne novčane pomoći. Svima je jasno, car je gol", nije posustala Župa.

Opet je tako došla na metu Kerumovom arhitektu Jeramazu. "Iz svake vaše riječi viri provokacija. Zašto ne možete normalno razgovarati? Pustite nas da radimo", požalio se on.

"Prenježni ste. Odstupite ako niste za ovaj posao", preporučila mu je Župa.

Ni Gojki Čepi iz SDP-a nije se svidjelo moraliziranje HDZ-a. "Vi ste zadnji koji imaju pravo prozivati za politiku populizma. A vi gradonačelniče, dajte svaki mjesec ljudima po 500 kuna... Zašto vi iz HDZ-a niste to napravili prije godinu dana. Smiješno je da onaj koji godinama drži vreću danas viče: Držite lopova", upozorio je Čepo.

Prije nego što je nestao iz vijećnice, Kerum je samo kratko pojasnio da je većina friško nezaposlenih iz državnih firmi. A zna se tko ih vodi. HDZ. Svi su digli ruku za uskrsnice osim Gorana Kovačevića i Joška Dvornika iz HNS-a. Predložili su amandman prema kojem bi Grad sve nezaposlene mjesečno ubuduće darivao sa po 300 kuna. Nisu, međutim, obrazložili odakle im sredstva pa ih je šefica Gradskog vijeća, Kerumova sestra Nevenka Bečić brzinski vratila na popravni. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara