Prosvjedi protiv inspektora na sveučilištu, Udaj prijeti SAD-u

UN-ovi stručnjaci za razoružanje su pregledali prostorije Sveučilišta u Bagdadu gdje je protiv njihove prisutnosti prosvjedovalo nekoliko stotina studenata, a stariji sin iračkoga predsjednika Udaj zaprijetio je Amerikancima velikim krvoprolićem u slučaju napada na njegovu zemlju.

Inspektori su pregledali prostorije Medicinskog fakulteta na Sveučilištu Al-Mustansiriya u središtu Bagdada. Studenti su nezadovoljstvo iskazali ističući transparente na kojima je pisalo ´Dolje Sjedinjene Države´, ´Ne inspektorima´, no nisu onemogućili obavljanje posla inspektorima.

Udaj, sin iračkog predsjednika, u listu Babel, čiji je vlasnik, upozorio je Amerikance da će, ako napadnu Irak, biti izloženi golemim gubicima, još većim od onih zabilježenih nakon napada 11. rujna 2001., kada je poginulo oko 3.000 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

´11. rujna bit će sitnica u odnosu na krvoproliće koje će se Amerikancima dogoditi ako pokrenu napade na Irak. Ako se Amerikanci odluče na novi nepromišljeni korak to će ih skupo stajati, nisu ni sami svjesni koliko´, piše u kolumni koju je potpisao Abu Sarhane, što je pseudonim koji koristi Udaj, sin Sadama Huseina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara