Prosvjedi s ulice preselili na internet: Stranicu Njujorške burze napali hakeri?

Prosvjedi s ulice preselili na internet: Stranicu Njujorške burze napali hakeri?

Foto: AFP

STRANICA Njujorške burze je navodno dva puta jučer imala problema, a moguće je da je to djelo hakerskih grupa koje su povezane s prosvjednicima s Wall Streeta.

Američka tvrtka Keynote Systems je izvijestila da su se problemi sa stranicom pojavili na jednu minutu oko 15:30 sati te dva sata kasnije kad su trajali pola sata. No, glasnogovornik Njujorške burze, Ray Pellecchia, je kazao da njihove istraga nije otkrila nikakve poremećaje u radu internetskih stranica, piše AP.

Trgovanje na burzi nije prekinuto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata hakerska grupa Anonymus je prijetila s napadima na stranice burze. Dan Berkowitz iz Keynota je kazao kako "usporavanje" stranice ne znači da je ona hakirana u "tipičnom značenju te riječi". Takozvani "denial of service" napadi uključuju bombardiranje velikim prometom koje njihovi serveri ne mogu izdržati. U tim napadima haker ne mora imati pristup u sistem koji napada.

Internetske stranice Njujorške burze, velikih banaka i vladinih agencija su gotovo uvijek odvojene od kompjutorskih sistema koji provode osjetljive transakcije. Pellecchia je kazao da trgovanje na burzi nije prekinuto te da je stranica burze odvojena od platforme preko koje se kupuju i prodaju dionice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara