Prosvjednici okružili auto britanske premijerke i urlali uvrede - nitko nije uhićen

Prosvjednici okružili auto britanske premijerke i urlali uvrede - nitko nije uhićen

Foto: Screenshot Youtube/FAH

BIJESNI prosvjednici okupili su se jučer na ulicama Londona zbog žrtava smrtonosnog požara i verbalno napali britansku premijerku Theresu May.

May, koja je na udaru javnosti jer nije posjetila žrtve požara, ipak je na kraju došla i sastala se s prosvjednicima u crkvi.

Uvrede premijerki

Međutim, prosvjednici su se okupili oko crkve i počeli vikati na premijerku, dobacujući joj da je ubojica i kukavica. Na transparentima su, između ostalog, napisali i da je "krv žrtava na njihovim rukama".

May su izveli iz crkve kroz sporedni ulaz i brzo je odveli do automobila. Prosvjednici su na to počeli gurati policiju i pokušavali opkoliti automobil.

Na Twitteru je objavljen i video koji prikazuje ženu koja drži poster s fotografijama ljudi nestalih u požaru i na britansku premijerku vrišti "Ubojice!", a jedan muškarac neprestano ponavlja: "Odgovori narodu!". Na videu se mogu čuti razne uvrede upućene na račun May.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nitko nije uhićen

Nitko od prosvjednika koji su okružili britansku državnu službenicu i dovikivali joj pogrdne riječi nije uhićen, pritvoren, zatvoren ni zadržan.

U Hrvatskoj sedmorica pritvorena

Podsjetimo, u Hrvatskoj smo svjedočili sličnom slučaju glasnog okruživanja automobila i vikanja uvreda prema državnoj službenici.

Sedmorica navijača su zbog verbalnih uvreda i prozivanja državne tajnice Janice Kostelić zaradili petodnevni pritvor.

Na kraju su ipak pušteni na slobodu u srijedu, jer je Visoki prekršajni sud uvažio žalbe obrane te je ukinuo rješenje o zadržavanju i postupak vratio na ponovno odlučivanje. Sutkinja koja je prije četiri dana pritvorila torcidaše zaključila je da su se promijenile okolnosti te da više nema bojazni da bi mogli ponoviti prekršaj.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara