Prosvjednici simbolički spaljuju "Big Brother" na indijskim ulicama

BRITANSKA TV-postaja Sky News upravo javlja kako su prosvjedi protiv navodnog rasizma u ovogodišnjem "Big Brotheru slavnih" eskalirali u simbolično spaljivanje lutaka s "Big Brotherovim" likom na indijskim ulicama.

Prosvjede je izazvalo šikaniranje koje jedna od sudionica, 31-godišnja bolivudska zvijezda Shilpa Shetty, trpi od strane tri svoje sustanarke i članova njihovih obitelji. Pri tome su zlostavljači imitirali njen naglasak, nazivali je "Indijkom" i iznosili uvredljive primjedbe na račun njene kuhinje i fizičkog izgleda.

Ofcom, tijelo koje nadzire britanske telekomunikacije, primilo je rekordan broj pritužbi na neprihvatljiv sadržaj u programu, a TV-kuću "Channel 4" su nakon laburističke parlamentarne zastupnice Keith Vaz kritizirali i premijer Tony Blair te ministar financija Gordon Brown.

Rasizmom u britanskom "Big Brotheru" se pozabavila i indijska vlada, tražeći od Blairovog kabineta objašnjenje cijelog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulicama indijskih gradova su se počele okupljati mase prosvjednika kako bi izrazile svoje nezadovoljstvo te počeli spaljivati lutke s likom i znakovljem "Big Brothera".

U samoj je Britaniji nakon izbijanja afere "Big Brother Slavnih" zabilježio rekordni porast gledanosti, ali se također navodi da su neki od sudionika, pa i članova uprave TV-kuće primili prijetnje smrću preko E-maila.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara