Prosvjednici u 15 gradova tražit će rušenje HDZ-ove vlade: Izlazite li na ulice?

Foto: Goran Mehkek / Cropix

PROSVJEDNICI u 15 hrvatskih gradova danas će tražiti rušenje HDZ-ove vlade. U čak 13 gradova prosvjed će se održati istovremeno, u 18 sati. Ranije će početi tek prosvjedi u Čakovcu (11 sati) i Virovitici (14 sati).

Organizatori zagrebačkog prosvjeda prošlog su vikenda ovo okupljanje najavili kao najveće i najmasovnije do sada. U fokusu će i ovoga puta biti zagrebački prosvjed, koji je proteklog tjedna pomalo izgubio na intenzitetu. U se na ulicama tako skupilo tek tisuću ljudi, ali među prosvjednicima se može čuti da su mnogi bojkotirali šetnju Zagrebom jer se megafona ponovo primio Ivan Pernar, kojeg velika većina prosvjednika ne podržava.

Danas će, međutim, na ulici ponovo biti studenti Filozofskog fakulteta, čiji je plenum podržao prosvjede, ali i brojni sindikalci. Za razliku od dosadašnjih prosvjeda, pet sindikalnih središnjica ovoga puta pozvalo je svoje članove da izađu na ulice u gradovima diljem Hrvatske.

Veliki će problem današnji masovni prosvjedi stvoriti policiji, koji moraju istovremeno osiguravati ne samo 13 gradova, već i derbi Dinama i Hajduka u Zagrebu. Da situacija bude još teža za organe reda i mira, brojni pripadnici Bad Blue Boysa koji bojkotiraju utakmice zbog Zdravka Mamića neće biti na maksimirskom stadionu, već će utakmicu gledati u samom centru Zagreba, u Tkalčevićevoj ulici. Očekuje se dolazak oko 3000 pripadnika splitske Torcide. Nije poznato hoće li se navijači pridružiti prosvjednicima.

Podršku prosvjednicima bi, međutim, mogli dati seljaci koji se sa svojim traktorima i dalje nalaze na cestama. Seljaci prosvjeduju već devet dana, a pojedini seljački prosvjednici zaprijetili su da će na svojim traktorima sutra krenuti prema Zagrebu ukoliko ministar poljoprivrede Petar Čobanković ne ispuni njihove zahtjeve.

Danas se prosvjeduje:

Čakovec , Trg Republike, 11 sati

Virovitica, Trg kralja Tomislava (kod sata), 14 sati

Vinkovci, pješačka zona, 18 sati

Varaždin, Korzo, 18 sati

Rijeka, kod Hotela Kontinental, 16 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pula, Trg Portarata, 18 sati

Split, Riva, 18 sati

Sisak, kod Velikog Kaptola, 18 sati

Labin, Kature, 18 sati

Koprivnica, Zrinski trg, 18 sati

Šibenik, kod Katedrale sv. Jakova, 18 sati

Zadar, na Branimiru, 18 sati

Osijek, Trg Ante Starčevića, 18 sati

Ogulin, ispred Frankopanskog kaštela, 18 sati

Zagreb, Trg bana Jelačića, 18 sati

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara