"Prosvjedovat ćemo na Markovom trgu baš zato jer nam to zabranjuju!"

Foto: Damjan Tadić / Cropix

"PROSVJED organiziramo na Markovu trgu baš zato jer je bivši premijer koji je trenutno u zatvoru tamo zabranio građanima okupljanje", kaže nam Ivan Pernar, organizator prosvjeda za rušenje Vlade koji je zakazan za sutra, u 13 sati.

> Trebaju li nam prosvjedi za rušenje Vlade?

"Važno je da Kosor pokaže svoje pravo lice"

Pernar ističe da je namjerno pozvao građane baš na Markov trg kako bi "pokazao pravo lice Jadranke Kosor, ono koje nije 'Majka Tereza' nego tiranin koji će svoju kriminalnu vlast i organizaciju braniti štitovima, pendrecima i lisicama, onu koja će dati naredbu da se građane spriječi u nečemu na što imaju legitimno pravo - miran prosvjed na javnom mjestu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi organizator prosvjeda tvrdi kako je jako bitno da premijerka pokaže svoju pravu narav i pošalje policiju na mirne prosvjednike. "Ako uistinu spriječi građane u mirnom prosvjedu na koji imaju legitimno pravo, cijela ova farsa će biti još brže gotova jer će ljudi tada shvatiti da oni ne vjeruju u osnovna načela demokracije, te da su tirani i izrabljivači, a ne 'proeuropski' i 'zapadno' orijentirana stranka", rekao nam je Pernar.

"Represijom na vlasti nisu uspjeli ostati ni Tuđman, ni Milošević"

On je, naime, uvjeren da će pokušaj zabrane okupljanja na Markovom trgu rezultirati masovnim prosvjedima zbog kojih će Kosor morati dati ostavku. "Jadranka Kosor mora znati da represivne mjere nisu mjera s kojom se može smirivati ljude ogorčene načinom na koji ona i njena stranka vode zemlju", tvrdi Pernar pa podsjeća da u sličnom naumu nisu uspjeli ni Franjo Tuđman, ni Slobodan Milošević.

Sve da Kosor i uspije silom zadržati vlast, govori nam Pernar, bit će to Pirova pobjeda jer će se ostvariti uz velike gubitke za Kosoricu i za HDZ. "Najtragičnije u svemu jest da je dobila vrijeme. Međutim, umjesto da vladu očisti od okorjelih kriminalaca poput Kalmete, te da promjeni politiku, odnosno način vođenja zemlje, ona se odlučila za nastavak svega što je radio njen prethodnik. Sada je prekasno za smjene i promjene. Njezino vrijeme je prošlo", tvrdi Pernar.

"Njezina vlada nije legitimna, nije nikada niti bila. Izbore su dobili novcem iz crnih fondova, odnosno ukradenim novcem. Drugim riječima, prvo su opljačkali ljude, a onda ih izmanipulirali njihovim vlastitim novcem. Suvišno je reći da su na izborima glasali i mrtvi. Povjerenje građana više nemaju. Ako sve ovo nije dovoljan argument za ostavku vlade, ne znam što jest", zaključuje Pernar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara