Prva godišnjica napada u Manchesteru: "Ovo će samo osnažiti našu odlučnost"

Prva godišnjica napada u Manchesteru: "Ovo će samo osnažiti našu odlučnost"

Foto: Getty Images

BRITANSKA premijerka Theresa May i princ William sudjelovali su danas u multireligijskoj komemoraciji za 22 žrtve ubijene u terorističkom bombaškom napadu u mančesterskoj Areni prije godinu dana.
 
William, vojvoda od Cambridgea, pročitao je odlomak iz Biblije o "putu ljubavi", a stotine pjevača lokalnih zborova pridružile su se službi u mančesterskoj katedrali.
 
"Takav grozan čin zla samo će osnažiti našu odlučnost da porazimo takve izopačene ideologije i vjerovanja", napisala je May u listu Manchester Evening News.
 
"To svjedoči otpornost i odlučnost koje je pokazao ovaj grad tijekom 12 mjeseci koji su uslijedili", dodala je premijerka.
 
"Budite ujedinjeni"
 
Čelnik oporbenih laburista Jeremy Corbyn također je odao počast "cijelom gradu koji se pred velikom tragedijom udružio u ljubavi i snazi".
 
Gradonačelnik Manchestera Andy Burham pozvao je građane da se ujedine u sjećanju "na svaku od 22 osobe čiji su životi oduzeti" i rekao da "ponavljamo našu predanost u podršci njihovim obiteljima i svima koji su pogođeni".
 
Služba će se navečer nastaviti masovnim pjevanjem na središnjem mančesterskom trgu i zvonjavom crkvenih zvona.
 
Policija je rekla da je glavni osumnjičeni, 22-godišnji Salman Abedi, poginuo prilikom detonacije eksploziva u njegovoj torbi u predvorju dvorane nakon koncerta američke pjevačice Ariane Grande. U napadu su ubijene 22 osobe, a stotine ranjene.
 
Oglasila se i Grande
 
Grande je na Twitteru poslala poruku podrške žrtvama.
 
"Mislim na vas cijeli dan i svaki dan", napisala je Grande. "Volim vas cijelim svojim bićem i šaljem vam svu svjetlost i toplinu koje mogu ponuditi na ovaj težak dan."
 
Policija je rekla da vjeruje da je Abedi, koji se vratio u Britaniju iz Libije nekoliko dana prije napada, bio pripadnik terorističke mreže.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara