Nakon više mjeseci uspješne borbe s koronom u Vijetnamu umrla prva osoba

Nakon više mjeseci uspješne borbe s koronom u Vijetnamu umrla prva osoba
Foto: Epa

U VIJETNAMU je u posljednja 24 sata zabilježena prva smrt od zaraze koronavirusom.

Država s 96 milijuna stanovnika se tri mjeseca uspješno borila s pandemijom, a zatim je prije tjedan dana došlo do porasta broja novih slučajeva zaraze u popularnom turističkom gradu Danangu.

Vijetnamsko ministarstvo zdravstva prijavilo je danas 45 novih infekcija, što je najveći dnevni porast broja zaraženih u toj zemlji od početka pandemije, piše The New York Times.

Vlasti u glavnom gradu Hanoiju započele su s masovnim testiranjima na covid-19, zatvorile barove i noćne klubove i zabranile velika okupljanja.

Prva žrtva covida-19

Prema službenom priopćenju, danas je preminuo 70-godišnji muškarac koji se koronavirusom vjerojatno zarazio u Danangu.

45 najnovijih slučajeva, u dobi između 27 i 87 godina, povezano je s tri bolnice i dvije klinike u Danangu, navodi ministarstvo zdravstva koje je tijekom noći u taj grad poslalo posebnu radnu skupinu zdravstvenih stručnjaka, zajedno s više od 1000 zdravstvenih djelatnika.

Vlasti u Danangu upravo grade terensku bolnicu koja će imati 1000 kreveta kako bi se olakšao pritisak na gradske bolnice, od kojih su četiri zatvorene zbog pojave žarišta.

Danang je u posljednje vrijeme bio poplavljen posjetiteljima koji su iskoristili popuste namijenjene oživljavanju turističkog sektora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara