KORONAVIRUS

Blizanac prvozaraženog nema više koronavirus, pušten je iz bolnice

Blizanac prvozaraženog nema više koronavirus, pušten je iz bolnice

MINISTAR zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" pušten brat prvooboljeloga od koronavirusa nakon što mu je nalaz bio dva puta negativan, dok su prvooboljeli i njegova djevojka još u bolnici.

Beroš je u izjavi Hini potvrdio da je druga osoba koja je u Hrvatskoj oboljela od koronavirusa, brat blizanac prvooboljeloga, puštena kući, dok su brat i njegova djevojka, iako su im prvi nalazi negativni, još zadržani u karanteni. Ako i njima nalazi drugi put budu negativni, i njih će pustiti iz Klinike.  

Beroš je također pojasnio zašto Nacionalni stožer civilne zaštite donosi preporuke za provedbu mjera protiv širenja koronavirusa dok zemlje u okruženju umjesto preporuka donose mjere zabrane.

Ministar zdravstva kaže kako su preporuke koje izdaje Nacionalni stožer u ovom trenutku kontrolabilne i učinkovite, no bude li potrebno, s obzirom na situaciju, ići će se i sa zabranama.

"Preporuke ili zabrane, sve se svodi na isto. Preporuke se donose u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i županijskim stožerima i kao takve su kontrolabilne. Smatramo da su zabrane stvar prošlosti, no ako se epidemiološka situacija promijeni, ići će se i sa zabranama", kazao je Beroš.

Na današnjoj sjednici vlade najavio je novu mjeru suzbijanja širenja koronavirusa, kojom se preporučuje odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi.

Po zadnjim podacima, u Hrvatskoj je jutros bilo potvrđeno 19 oboljelih od koronavirusa. Dosad je ukupno testirana 431 osoba, a postotak oboljelih u odnosu na broj testiranih je 4,41 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara