PRVI MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL U DUBROVNIKU

Prvi međunarodni filmski festival u Dubrovniku, koji će biti profiliran kao festival nezavisnog filma, održat će se od 29. svibnja do 1. lipnja.

Svrha nam je prikazati nezavisne i nekomercijalne filmove koji inače ne bi došli u hrvatska kina, a bili su uspješni na mnogim uglednim filmskim festivalima, od Toronta do Sundancea, rekla je idejna začetnica i direktorica festivala Ziggy Mrkich na današnoj konferenciji za novinare.

Filmski festival u Dubrovniku zajednički je projekt Dubrovačkog filmskog instituta, neprofitne organizacije iz SAD-a koja producira festival i Grada Dubrovnika.

Dubrovački dogradonačelnik Frano Matušić ocijenio je da će se festivalom produžiti turistička sezona u Dubrovniku i da će on biti još jedan važan sadržaj zbog kojeg će se dolaziti u taj grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tvrtko Brekalo, predstavnik Kinematografa Dubrovnik, rekao je da je u tehničku opremu kina u kojima će se prikazivati filmove, investirano oko pola milijuna kuna.

Dvadesetak igranih filmova i osam programa kratkih i dokumentarnih filmova prikazat će se u Kinu Slavica, Kinu Jadran, Kinu Sloboda i novouređenom prostoru, Kinu Revelin.

Festival otvara film "Callas Forever" Franca Zeffirellija, u kojem glume Fanny Ardant i Jeremy Irons koji će, najavljeno je, gostovati na festivalu. Nakon četiri dana festival će zatvoriti film "Miranda" s Christinom Ricci i Johnom Hurtom.

U žiriju će biti Adrian Belic, nagrađivani producent dokumentarnih filmova, i Thomas Golubic, glazbeni producent američke TV serije "Šest metara ispod zemlje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara