Prvi trudni "muškarac" 3. srpnja trebao bi roditi curicu

AMERIČKI muškarac u braku, koji je, prije operacije promjene spola bio žena, izazvao je šok i nevjericu, nakon što je tvrdio da je trudan / trudna pet mjeseci, te da nosi djevojčicu. Thomas Beatie iz Benda u Oregonu, čak je stavio svoju fotografiju u članak jednog američkog gay web magazina, pod nazivom Advocate, u kojem opisuje radosti trudnog muškarca.

Beatie je inače rođen kao Tracy Lagondino, koja je živjela kao lezbijka na Havajima, gdje se zaljubila u Nancy Roberts. No, kako havajski zakoni ne dopuštaju istospolne brakove, Tracy se odlučila operacijom transformirati u Thomasa. Operacijom su mu rekonstruirali grudi, te je uzimao hormon testosteron, no zadržao je ženske reproduktivne organe. Obitelj se nakon tog preselila u Oregon, pokušavajući dobiti dijete deset godina, no supruga Nancy nije mogla zanijeti, jer su joj zbog bolesti odstranili maternicu. Thomas je tada prestao uzimati muške hormone, a ubrzo se, nakon četiri mjeseca nanovo pojavila i mjesečnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenulo se u pravu akciju, možda čak inspiriranu filmom "Junior" iz 1994. godine u kojem Arnold Schwarzenegger glumi trudnog muškarca. Thomas je pomoću donorske sperme zanio i nosio blizance, no zbog komplikacija je došlo do pobačaja. Ipak, do nove trudnoće se nije dugo čekalo, zdravu djevojčicu bi trebao roditi 3. srpnja. Thomas se, pak, i dalje osjeća kao muškarac - "Bit ću otac, a Nancy će biti majka. Sretan sam što imam tako divnu suprugu" , izjavljuje ponosan otac odbijajući obrijati bradu.

A.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara