Prvo ročište odgođeno jer se supružnici Žužul nisu pojavili na sudu

PRVO ročište u sudskom postupku kojeg su protiv autora Indexa Matije Babića pokrenuli supružnici Žužul odgođeno je, jer se Miomir i Tatjana Žužul nisu pojavili na Općinskom sudu u Zagrebu.

Kako je rekao njihov odvjetnik, Žužulovi se nalaze na službenom putu u Washingtonu, koji je bio organiziran ranije, pa je Žužul kao ministar u ostavci morao otputovati.  

Odvjetnik Matije Babića Milivoje Žugić tražio je od Žužulovih odvjetnika dokaze da se radi o neodgodivom službenom putu koje će oni morati na idućem ročištu i pokazati sutkinji Ivani Kršul, te je upitao po čemu je to Tatjana Žužul morala po službenoj dužnosti otputovati u Washington.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Žužulovih kazao je kako se ponekad u diplomaciji zahtijeva da supruga bude prisutna.

Oba odvjetnika tražila su da se novo ročište zakaže što je prije moguće, pa je ono zakazano za 10. lipnja u 12:30 sati.

Nakon izlaska iz sudnice Matija Babić je izjavio kako "mu je smiješno i paradoksalno da se sudi njemu, a trebalo bi se suditi Žužulu". Babić je komentirajući nedolazak Žužulovih rekao "da mu se ne da gubiti vrijeme na Žužulove te da mu je neobično što je Žužul kao bivši ministar morao ići na službeni put u Washington", a da je "Tatjana Žužul valjda bivša ministrica kad je i ona morala po službenoj dužnosti otputovati".

"Meni se čini da se Žužul uplašio ovog procesa i da nastoji slučaj otjerati u zastaru". Babić je izjavio kako od postupka mirenja, koje je predviđeno za prvo ročište, neće biti ništa, te kako mu ne pada na pamet ispričati se Žužulu. 

"Mislim da je ovo nastojanje da se slobodnim medijima začepi gubica. No, čini se da se Žužul malo izgubio u vremenu jer sudovi više nisu servis tzv. političke elite." - zaključio je Babić.

Tužba Žužulovih temelji se na tekstu objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom "Severina je ta koja nanosi bol", s podnaslovom "Tjedan kako ga je vidio Matija Babić". Autor Indexa u tekstu supružnike Žužul proziva zbog afere "Imostroj" za koju tvrdi da je "notorni primjer korupcije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara